Novak Djokovic s'ha imposat a Daniïl Medvédev a la final de l'Open d'Austràlia disputat al Rod Laver Arena de Melbourne (7-5, 6-2 i 6-2). El serbi suma el seu 9è títol a Austràlia i el seu 18è Grand Slam en una final que suposava el primer gran torneig de la present temporada.

El serbi ha tornat a regnar al torneig on es troba més còmode en una final en la qual ha estat superior de principi a fi, amb un partit gairebé perfecte. Un cop més, Djokovic ha demostrat per què segueix sent el número 1 del rànquing ATP, enduent-se la victòria per a via ràpida, de la mateixa manera que ho va fer Naomi Osaka en la modalitat femenina.

Final de ratxes: 20 x 20

El partit prometia només pel pes de les ratxes que portaven ambdós contrincants. Els 20 partits consecutius guanyats per Novak Djokovic a l'Open d'Austràlia han posat fi als 20 partits consecutius guanyats per Medvédev al circuit, conquerint el Masters 1000 ATP de París, les ATP Finals de Londres, l'ATP Cup i entrant per segona vegada a una final d'un Grand Slam.

El rus, una de les joves promeses del tennis i que es troba en la 4a posició del rànquing ATP, no ha pogut fer res davant del serbi, fins al punt de pagar la desesperació amb un cop de raqueta a la pista dura de l'obert australià. Un Djokovic que pot presumir d'un 9 de 9 en finals a Melbourne.

La Next Gen encara no pot amb el Big 3

Medvédev, juntament amb Dominic Thiem, Alexander Zvérev i Stefanos Tsitsipas, forma part dels denominats Next Generation del tennis. Malgrat tot, passen els anys i el Big 3 (Roger Federer, Rafa Nadal i el mateix Djokovic) no cedeix. De fet, en una entrevista en la prèvia de la final, el serbi va afirmar que a l'anomenada Next Gen els falta experiència per superar els tres grans i consolidar-se al capdavant: "Tenen molta feina per fer", va expressar.

Als seus 33 anys i amb 18 Grand Slams a la butxaca, el serbi anhela atrapar els 20 grans títols del suís i el mallorquí, el rècord absolut. De fet, Djokovic feia un any que no guanya un gran torneig, des d'Austràlia 2019, ja que Wimbledon no es va disputar, va ser desqualificat en l'US Open i va perdre la final de Roland Garros contra Nadal.

Imatge principal: Novak Djokovic amb el títol de campió de l'Open d'Austràlia / EFE