Era el 17 de maig del 2006 a París, França. Fa deu anys que el Barça va guanyar la seva segona Champions League. Frank Rijkaard dirigia aquell equip liderat per Ronaldinho. Entre els jugadors destacava un jove Leo Messi que ja apuntava maneres, però que no va jugar per lesió.

El rival va ser l’Arsenal d’Arsène Wenger amb Cesc Fàbregas com a organitzador dels gunners. Els dos equips arribaven a la cita amb moltes ganes i després d’una gran temporada a la competició europea.

Belletti, l'heroi

El protagonista del partit va ser Juliano Belletti. El lateral blaugrana va protagonitzar el gol decisiu del partit i va decantar la Copa d’Europa cap a terres catalanes. L’Arsenal va començar guanyant al minut 37 amb un gol de Campbell quan estava amb 10 jugadors per l'expulsió al minut 18 del porter Lehmann. Tot es complicava i el Barça no aconseguia apropar-se a la porteria rival. Va ser al minut 76 de partit quan Samuel Eto’o va marcar l’empat. Els blaugrana estaven revolucionats i una fantàstica internada de Belletti des de la banda dreta i un posterior xut per sota les cames d’Almunia van posar el 2-1 al marcador al minut 81. Quedava molt poc i el Barça va aturar les envestides rivals i es van endur la final.

Carles Puyol va aixecar la segona Champions de l’entitat blaugrana amb un Stade de France totalment entregat. Volta d’honor a l’estadi de Saint-Denis, una nova Copa d’Europa 14 anys després de la de Wembley i inici d’una època triomfant pel Barça. Des d’aleshores i fins a l’última Lliga de Luis Enrique, el Barça ha guanyat 25 títols en deu anys.

Les estrelles d’aquell equip

D’aquell equip en destacava Ronaldinho, líder i flamant Pilota d’Or. A la porteria hi jugava Víctor Valdés; a la defensa hi havia el gran capità Carles Puyol; al mig del camp, Deco; i a la davantera, el Gaúcho, Eto’o i el lesionat Leo Messi, que no va poder jugar aquella final.

Els onze escollits per a aquella final: Víctor Valdés, Oleguer Presas, Carles Puyol, Rafa Márquez, Gio van Bronckhorst, Edmílson, Mark van Bommel, Deco, Ludovic Giuly, Ronaldinho i Samuel Eto’o. Des de la banqueta van sortir Andrés Iniesta, Henrik Larsson i Juliano Belletti. I es van quedar sense jugar Xavi Hernández, Thiago Motta, Sylvinho i Albert Jorquera. En aquell equip també hi jugaven Maxi López, Santi Ezquerro, Gabri, Pitu, Rubén Martínez o Joan Verdú, entre d’altres.