De Frenkie de Jong sabíem que és un migcampista amb un domini total de la pilota, capaç de batre línies amb la seva conducció i amb una jerarquia impròpia d'un jugador de 22 anys. El que desconeixíem, però, és que també fos capaç d'arribar a l'àrea contraria com un avió.

Aquest dissabte, el futbolista holandès ha estat el quart atacant del Barça i s'ha encarregat de castigar la defensa de l'Eibar constantment amb desmarcades a l'espai. Els de José Luis Mendibilibar, com sempre, han plantejat una pressió intensa en camp contrari i l'ex de l'Ajax, exercint un rol contrari al d'Arthur, ha sabut llegir-ho a la perfecció.

Per primera vegada en moltes setmanes, De Jong i Leo Messi han coincidit en la mateixa zona del terreny de joc, un fet que la resta de l'equip ha agraït en tot moment. Des de la banda dreta, el davanter argentí ha habilitat constantment el seu company holandès, que ha demostrat que a banda de bon peu també té pulmons.

En el minut 79 ha estat substituït i el públic d'Ipurua, amant del bon futbol, l'ha aplaudit. El seu recanvi ha estat Ivan Rakitic, un molt bon futbolista que s'haurà de buscar la vida lluny del Camp Nou. Les seves prestacions, un dia útils per l'estil de joc culer, han caducat.