Dos països i 892 quilòmetres per seguir posant a prova el pilots al Dakar 2017. De Bolívia a l'Argentina perquè en motos hi hagi encara molt per dir i perquè en cotxes Sébastien Loeb agafi les regnes. Joan Barreda segueix confiant en les seves possibilitats tot i tenir la victòria final pràcticament impossible.

La remuntada de Barreda continua

Malgrat l'hora de sanció de l'etapa 4 per repostar quan no tocava, Joan Barreda no perd l'esperança i és conscient que el Dakar pot donar moltes voltes. El castellonenc s'ha imposat en la vuitena etapa i segueix amb una perduda a la general. La seva bona jornada d'avui ha estat un punt més de confiança, però encara queda molta prova.

El primer català del dia ha estat Joan Pedrero, cinquè, i ocupant ja la vintena posició de la general. Pel que fa al millor classificat de casa nostra, Gerard Farrés, ha estat desè a l'etapa i està encara en el TOP5 de la prova. Una espectacular Laia Sanz ha acabat vintena i puja al 24è lloc de la general, encara sent la millor dona.

Loeb desbanca Peterhansel

Ha estat el dia del canvi de liderat i Sébastien Loeb ha pres el primer lloc al seu compatriota Stéphane Peterhansel. Primer de l'etapa Loeb i a 3'35" Peterhansel. Per darrere d'ells, Cyril Despres, que també recupera la tercera plaça de la general.

Entre els perjudicats de la jornada hi ha Nani Roma. El pilot català ha acabat setè a Salta a més de catorze minuts del primer. La mala jornada l'ha fet baixar una posició a la general, però encara gaudeix de moltes opcions per a seguir lluitant per guanyar.

Dia 8: Classificació de l'etapa