Partit surrealista entre el Girona i l’Eibar (2-3) que el conjunt basc s'ha acabat enduent de forma força injusta. El duel ha tingut dos protagonistes clau: Cristhian Stuani i el VAR. El primer s’ha reafirmat com el davanter més en forma de la Lliga i ha anotat un doblet que el situa com a màxim golejador del campionat amb vuit gols. El segon ha estat clau per assenyalar el penal a favor de l’Eibar que ha significat el primer gol del partit, i també per donar validesa a la segona diana del Girona.

Stuani, l'únic despert

Tot i que l’esquema inicial d’Eusebio Sacristán apuntava que l’equip se situaria en un 5-2-3, finalment Aday Benítez s’ha disfressat d'interior, de manera que el dibuix ha estat un clar 4-3-3. La cosa, però, no ha anat bé. El Girona ha començat el partit absolutament adormit i aviat, al minut dotze, Charles ha avançat els visitants amb un llançament de penal. Aday ha tocat la pilota amb la mà i el VAR ha intervingut per alertar a Prieto Iglesias. Pena màxima.

El 0-1 ha fet molt mal al conjunt d’Eusebio, que ha estat grogui durant uns minuts. Charles, primer, i Fabián Orellana, després, han perdonat el segon gol de l’Eibar. Qui perdona ho paga i així ho ha demostrat Stuani.

L'uruguaià ha remuntat el partit amb dos gols en menys de cinc minuts. El primer, després d’una centrada de Pedro Porro al segon pal que ha rematat magistralment amb el cap. El segon, amb suspens. Bernardo ha deixat la pilota morta dins de l’àrea després de rebre una centrada d'Àlex Granell i Stuani només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la porteria. El VAR ha tornat a intervenir, però aquest cop afavorint el Girona. L’assistent havia assenyalat fora de joc, però el vídeoarbitratge ha revisat la jugada i ha demostrat que no ho era. El Girona remuntava en cinc minuts.

Quan semblava que la primera part acabaria amb els blanc-i-vermells per davant ha arribat el gol de l’Eibar. Arbilla ha rematat un córner sense oposició al temps afegit. 2-2.

Domini gironí, gol de l'Eibar

A la segona part el Girona ha estat molt més concentrat i intens. Borja García ha començat a disposar d’espai per mimar la pilota i el conjunt d’Eusebio ho ha notat. Granell i Portu han tingut ocasions clares, però el domini gironí no s’ha traduït en gols. Quan millor estava el Girona, ha arribat el tercer gol de l'Eibar. L'ha anotat Sergi Enrich al minut setanta-dos després de rematar una centrada d'Orellana. El resultat no feia justícia, però deixava el Girona completament mort. El Choco Loazano, Seydou Doumbia i Patrick Roberts no han aconseguit capgirar el marcador.

Els d'Eusebio sumen quatre partits sense guanyar i entren en una dinàmica preocupant. Ara mateix el Girona té nou punts i no cau en zona de descens, però les sensacions no conviden a l'optimisme. Això sí, enmig del caos, sempre quedarà Stuani.