Quan les coses no van bé el més fàcil és apuntar cap al més dèbil. Al Ciutat de València cap dels jugadors del Barça ha estat al seu nivell habitual, però els canvis d’Ernesto Valverde han transmès un missatge clar: els futbolistes del filial no estaven a l’alçada de la situació.  

Sergio Busquets ha quedat retratat en el primer gol del Llevant i Murillo -l’home que venia per oferir experiència- tampoc ha estat bé en el segon. Tot i així, Valverde, conscientment o no, ha assenyalat Miranda i Chumi substituint-los per Sergi Roberto i Lenglet respectivament.

Qui aprofiti el duel contra el Llevant per treure conclusions sobre lateral i el central del planter s’equivoca. A qui cal mirar amb lupa és a futbolistes com Malcom o Semedo. Si no es reivindiquen en partits com aquests, quan ho faran?

Coutinho, regular en la mediocritat

És cert que ha marcat un gol de penal, però tot i així la seva situació comença a preocupar, i molt, a l’aficionat culer. La trajectòria de Philippe Coutinho al Barça ha anat de més a menys i aquesta temporada el jugador brasiler ha desaparegut dels onzes de Valverde.

A València, i davant d’un rival d’entitat molt inferior, l’ex del Liverpool ha gaudit d’una gran oportunitat per reivindicar-se, però ha tornat a decebre. Perdre pilotes és lícit si exerceixes com a líder de l’equip i assumeixes riscos, però aquesta nit no ha estat el cas.

Exigir rendiment a Coutinho perquè va costar 160 milions d’euros és incongruent. Ell no va posar-se preu i, de fet, es va mullar més que ningú per jugar al Camp Nou. Caldrà veure, per exemple, si Frenkie de Jong força tant la màquina.

Més enllà del seu cost, a Coutinho se li ha de demanar que marqui diferències perquè té la capacitat per fer-ho. Els informes que arribaven d’Anfield asseguraven que el brasiler era un jugador molt discontinu, però el cert és que a Can Barça està essent molt regular, i és que la seva aportació és insuficient partit rere partit.  

valverde llevant barça copa EFE
Copa del Rei Valverde: "Hem començat horrible" Sergi Díaz
Copa Rei Logo
Classificació i jornada Copa del Rei 2018/19 El Nacional