El Girona viu una crisi total. L'equip d'Eusebio Sacristán ha perdut a Vigo contra el Celta (2-1) i queda a 2 punts de la zona de descens. A Galicia, els blanc-i-vermells han regalat els primers 45 minuts i a la segona part, tot i que han millorat les seves prestacions, han sigut ajusticiats per un golàs de Sofiane Boufal.

Empanada gallega

A vegades la necessitat de puntuar t’obliga a ser valent i jugar amb orgull, però en altres ocasions et provoca nervis i que les cames no responguin. Això és el que li ha passat al Girona en una primera part difícil d’explicar.

Mentre el conjunt gallec ha buscat els tres punts des del primer minut, l’equip d’Eusebio s’ha dedicat a especular. L’entrenador val·lisoletà ha dibuixat un 4-3-3 on Patrick Roberts, Cristhian Stuani i Portu han estat els puntes, però la pilota no els hi ha arribat en condicions en cap moment.

Iago Aspas Celta Girona EFE

De fet, el protagonista del primer temps en clau gironina ha estat el porter Yassine Bono. El marroquí ha mantingut amb vida el seu equip després d’aturar xuts de Boufal, al minut 6, i de Ryad Boudebouz, a l’11; però no ha pogut fer res quan Maxi Gómez ha rematat una centrada al segon pal que ha sortit desviada per centímetres.

El davanter uruguaià ha perdonat, però Iago Aspas no. Un dels millors jugadors de la Lliga ha fet la primer diana del partit quan, des del punt de penal i sense cap oposició, ha afusellat Bono. Boufal s’ha desfet de Pedro Porro amb tota la facilitat del món i Douglas Luiz no ha seguit al davanter gallec. El resultat: gol local i drama blanc-i-vermell.

Així, amb un Stuani completament desconnectat de l’equip i la defensa fent aigües, el Girona ha marxat als vestidors amb molta feina per fer.

Portu no evita el desastre

L’estratègia de la primera part ha estat nefasta i, per tant, Eusebio ha hagut de moure fitxa en el temps de descans. L’entrenador val·lisoletà ha canviat Patrick Roberts i Aleix García -inoperants- i ha apostat per Juanpe i Borja García per retornar a la defensa de cinc amb carrilers.

portu girona celta efe

Els resultats han arribat ben aviat. En el minut 52, Portu ha rebut una pilota a la mitja lluna de l’àrea, s’ha regirat per sorpresa i ha clavat la pilota al pal llarg de Rubén Blanco. L’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc de Stuani, que havia deixat passar l’esfèric, però el VAR, després de cinc minuts de suspens, ha corregit la decisió del col·legiat. Portu ha marcat així la seva setena diana de la Lliga i ha donat aire a un equip que un dia més tornava a enfonsar-se.

El gol ha provocat que el Girona s'envalentís durant uns minuts, però llavors una galleda d'aigua freda ha gelat els blanc-i-vermells. Quan el Celta estava en el seu pitjor moment, Boufal s'ha tret un golàs de la màniga en el minut 69. El marroquí ha encarat Porro i amb la cama dreta ha clavat la pilota al pal esquerre de Bono.

En la següent jugada, Boudebouz ha pogut sentenciar el partit però el seu xut ha sortit desviat per sobre el travesser dels visitants. El Girona tenia poc més de 15 minuts per intentar la gesta.

Eusebio ha retirat Raúl García, un defensa, i ha apostat per Kévin Soni, del filial. Decisió sorprenent, si més no, i és que el camerunès del Peralada s'ha imposat a Seydou Doumbia, el fitxatge estrella de l'estiu. Les coses dins del vestidor gironí probablement no acaben de rutllar.

La recepta, com en les darreres jornades, no ha funcionat. El Girona no ha gaudit de cap ocasió per empatar i ha tornat a perdre. Eusebio, mentrestant, perd crèdit de manera pràcticament definitiva.

La salvació es complica molt i el marge d'error s'ha acabat. Dimarts vinent, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, els gironins visiten Zorrilla per enfrontar-se al Valladolid, l'equip que marca l'inici de la zona de descens. Si el Girona vol mantenir-se a Primera, només té una opció: guanyar sigui com sigui contra els castellans.