S'apropa el final de la Lliga, amb l'Atlètic, el Barça i el Madrid amb opcions de guanyar-la, i augmenten els decibels. I a Madrid s'han proposat fer veure que els àrbitres perjudiquen el Reial Madrid, quan la realitat és ben diferent.

En el record de tots, és clar, sorgeix el final de la Lliga passada, un seguit de jornades en què totes les jugades polèmiques van caure del costat blanc, com va recordar fa poc Gerard Piqué, donant la sensació que el Reial Madrid es va acabar emportant el títol gràcies als àrbitres i al mal ús del VAR.

Reial Madrid Elx EFE

Sergio Ramos va patir per contenir Guido Carrillo / EFE

Del penal clar de Sergio Ramos a Carrillo...

Després d'una setmana marcada per les mans involuntàries de Felipe al derbi madrileny, que van passar en poc temps a ser considerades mans claríssimes, fins al punt de filtrar-se que el club blanc no vol que Hernández Hernández els hi torni a arbitrar un partit, en aquesta ocasió arribava un Reial Madrid-Elx, un partit que, aparentment, l'equip de Zidane havia de guanyar sense excessius problemes.

A l'hora de la veritat, però, el conjunt de Fran Escribá va defensar el 0-0 en la primera part i després del descans va tenir uns minuts de superioritat en els quals va marcar un gol i va veure com ni l'àrbitre ni el VAR assenyalaven un clar penal de Sergio Ramos a Guido Carrillo. "He vist el mateix que tothom, però sempre dic el mateix i respecto els àrbitres. La sensació és que hi ha pogut haver alguna cosa. Ha xiulat fora de joc, però ens han donat la sensació que la pilota venia d'un jugador del Reial Madrid i per tant s'anul·laria el fora de joc", va afirmar després del duel l'entrenador il·licità. La realitat és que el fora de joc no existia i que hi va haver un penal clar que se'n va anar al limbe.

Sergio Ramos Reial Madrid Elx Europa Press

Moment en què Sergio Ramos fingeix una falta a la recerca del penal / Europa Press

...al penal inexistent a Sergio Ramos

El curiós del cas és que el penal de Sergio Ramos ja se n'ha anat al bagul de l'oblit mediàtic, mentre que ha aflorat una jugada molt menys polèmica, un presumpte penal sobre Sergio Ramos, en una acció en la qual el capità del Reial Madrid va cometre prèviament una falta clara al defensa de l'Elx, per després exagerar la caiguda. "He vist la jugada, a nosaltres ens sembla que hi ha alguna cosa, l'àrbitre ha decidit una altra", va declarar després del partit Zidane, un entrenador que quan és qüestionat sobre decisions favorables sempre afirma que no parla dels àrbitres.

Hores després, a més, van transcendir les paraules que Sergio Ramos li va dir a l'àrbitre Figueroa Vázquez després de la jugada i que van recollir els micròfons del programa Tiempo de juego de la Cadena COPE. "Jo no l'agafo, mira-ho, si us plau. No em trenca el braç de miracle. És penal com una casa. Em quedaré aquí perquè el tiraré".

Al final, doncs, el que ha quedat és que al Reial Madrid el va perjudicar l'arbitratge, quan la realitat és ben diferent. S'apropa el final de la Lliga. Ja val tot.

Imatge principal: Sergio Ramos va cometre un clar penal sobre Guido Carrillo en el Madrid-Elx del passat dissabte / EFE