La desastrosa imatge d'aquesta setmana és la d'una selecció italiana de futbol que ha perdut el nord i també el camí per arribar al Mundial de Rússia 2018. Per tercera vegada en la seva història i també per primera vegada en 60 anys que els italians es queden fora d'un Mundial. Però el que tothom recordarà seran les llàgrimes de Gianluigi Buffon.

El mític porter italià de l'azzurra i també de la Juventus, que es plantejava una retirada després del Mundial amb 40 anys, ha hagut de dir adeu del combinat italià més d'hora de l'esperat. La mala fase de classificació i la ineficaç repesca contra Suècia han precipitat els esdeveniments.

La gran sorpresa d'aquesta fase de classificació ha estat l'eliminació dels italians, però el mateix Buffon ha demostrat una vegada més la qualitat personal que també guarda en ell. El veterà porter italià va haver d'aplaudir l'himne suec, xiulat abans del partit definitiu de la repesca del Mundial disputat a l'estadi Giuseppe Meazza de Milà. Un gest que honora un porter que, encara en actiu amb la Juventus, també passarà a la història per haver defensat amb gran glòria la samarreta azzurra.

Itàlia s'acomiada amb llàgrimes del seu millor porter, del veterà que amb 39 anys encara marca les diferències, i d'una selecció que necessita renovació. La feina de Giampiero Ventura a la banqueta italiana ha passat a la història, i després de la dura crítica de la premsa, Itàlia ja busca nou comandant.