Brasil ha tornat a posar les cartes sobre la taula golejant Corea del Sud (4-1), en un partit que ha durat 45 minuts, suficients perquè la pentacampiona del món s'hagi assegurat la classificació pels quarts de final on es veurà les cares amb Croàcia. Vinícius, Neymar, Richarlison i Paquetá han anotat el seu nom a la llista de golejadors i quan semblava que els coreans marxarien amb les mans buides, l'exblaugrana Seung-Ho Paik ha tancat el duel amb un gran gol.

Vinícius i Neymar obren el camí de la golejada brasilera

No li ha costat massa al Brasil demostrar la seva insultant superioritat vers els asiàtics. La Canarinha ha anat per feina i tots els dubtes que podia haver-hi s'han difuminat a cop de gols. Ningú ha tingut temps de pensar en si l'absència d'un lateral esquerre per les baixes d'Alex Sandro i Alex Telles es notaria o no perquè al minut 7 ja s'havia desfet la igualada amb Vinícius culminant de forma subtil una gran jugada de Raphinha per banda dreta.

Neymar Jr gol Brasil Mundial Qatar / Foto: EFE
Neymar celebra el retorn amb gol  / Foto: EFE

Un altre dels dubtes podia ser l'estat físic de Neymar en el seu retorn a l'equip després de perdre's dos partits. Però, als 10 minuts, i des del punt de penal, el referent de la Verdeamarela ha posat de manifest que no ha perdut el toc i ha acaronat amb la seva bota dreta. L'eliminatòria estava pràcticament sentenciada i quedava tot el partit per davant, però lluny de conformar-se, Brasil ha volgut refermar la seva candidatura a bordar-se la sisena estrella al pit buscant més i més gols.

Richarlison i Paquetá se sumen a la festa abans del descans

I, quan un equip és tan bo, si busca el gol, normalment el troba. I l'home gol d'aquesta selecció es Richarlison, autor del 3-0 en posar-hi el llacet a una gran combinació de Marquinhos i Thaigo Silva, demostrant que, al Brasil, fins i tot els centrals ataquen. Tot s'havia posat molt de cara, i els brasilers sabien que si trepitjaven territori contrari, tindrien la seva opció de marcar. I l'autor del 4-0 ha estat Lucas Paquetá, definint de primeres amb una volea lluny d'un Seung-Gyu Kim que només feia que recollir pilotes de la seva porteria.

Vinicius Jr celebra gol Brasil Corea Mundial Qatar / Foto: EFE
Vinicius Jr ha obert la llauna amb el primer gol del partit / Foto: EFE

Segurament de forma inconscient, Brasil ha afluixat a la segona part, i tot i això, el porter sud-coreà ha hagut de fer algunes aturades de mèrit en els primers minuts per evitar la maneta. Després de una embranzida inicial, Corea del Sud ha volgut  abandonar el Mundial amb un bon sabor de boca en forma de gol. I, per molt que no tingui cap influència en el signe del partit, la diana dels Tigres de Asia ha estat de molt bella factura i amb caire barcelonista.

Seung-Ho Paik, amb passat a La Masia, ha etzibat una fuetada des de la frontal impossible d'aturar per un Alisson que ha encaixat el seu primer gol abans de ser canviat de forma sorprenent perquè debutés Weverton. I en el tram finalíssim, Corea hauria pogut marcar-ne algun més, amb Brasil esperant al xiulet final que, en arribar, ha acabat confirmant que els de Tite hauran de superar la Croàcia subcampiona del món. Per la seva banda, Corea del Sud ha tancat la seva participació al Mundial i, de retruc, la dels equips de la federació asiàtica, ja que ni el Japó ni Austràlia, tot i posar les coses díficils, estan entre les vuit millors seleccions del món.