Han hagut de passar molts anys, però el partit més esperat de la història del futbol argentí ja és aquí. Boca Juniors i River Plate s'enfronten aquest diumenge (20.00 hores / #Vamos) en el partit d'anada de la final de Copa Libertadores

La Bombonera de Boca serà l'escenari del primer duel entre els dos equips de Buenos Aires, que mai s'havien enfrontat en una final continental. El partit, que serà seguit arreu del món, marcarà un abans i un després en la rivalitat dels dos equips més llorejats i populars del país sud-americà.

Si bé River Plate ha obtingut millors resultats en els duels directes contra el seu etern rival, Boca pot fer befa dels millonarios per el dolorós descens a Segona Divisió que van viure l'any 2011. A partir d'aquest dissabte tots aquests aspectes importaran ben poc, i és que qui s'endugui el campionat podrà treure pit durant moltes dècades.

L'AFA demana seny

L'Associació de Futbol Argentí (AFA) va publicar un vídeo aquest dijous promocionant el partit i recordant la grandesa del seu futbol, però a la vegada demanant que els seguidors "visquin, discuteixin, celebrin, comparteixin i gaudeixin" de la final.

La violència d'alguns dels sectors més radicals de les dues aficions preocupa, i molt, a les autoritats argentines. Per aquest motiu, s'efecturarà un gran desplegament d'agents de policia que vetllaran perquè no hi hagi aldarulls a dins i fora de La Bombonera. L'afició visitant, a més, no podrà entrar a l'estadi.

L'entrenador local, Guillermo Barros Schelotto, no disposar del lesionat Pablo Pérez, el capità de l'equip. El seu lloc, en principi, l'ocuparà l'ex jugador del Madrid Fernando Gago. Per la seva banda, River Plate no comptarà amb la presència del seu tècnic, Marcelo Gallardo, que va ser sancionat per la Conmebol.

El partit de tornada es disputarà el 24 de novembre al Monumental de River i també es podrà veure a Catalunya a través de Movistar+.