El Barça va tancar aquest dijous la primera volta de l'Eurolliga amb una dolorosa derrota a la pista del Kirolbet Baskonia (76-74). El conjunt de Svetislav Pesic va estar a punt de culminar una espectacular remuntada a la segona part després d'haver arribat a perdre de 21 punts, però el triple sobre la botzina de Pierre Oriola va tocar l'anella i finalment no va entrar.

Dusko Ivanovic s'estrenava al Buesa Arena després del seu retorn al Baskonia i el cert és que el tècnic montenegrí va aconseguir revertir la greu crisi de joc i resultats del conjunt basc. A la primera part, guiats per un espectacular Pierrià Henry -autor de 20 punts- els seus homes van passar per sobre del Barça, que va trobar a faltar Cory Higgins, afectat per una grip.

El Baskonia va fer gala d'una gran quota d'encert en el tir exterior, fet que li va valdre per acabar el primer quart amb 6 punts d'avantatge (21-15) i el segon amb una distància encara més gran, concretament de 16 unitats (47-31).

La reacció dels de Pesic, però, no es va fer esperar. Comandats per Malcom Delaney i Nikola Mirotic, els jugadors del Barça van contraatacar amb parcials de 0-9 i 0-11 al tercer i quart quart. Poc a poc, els blaugrana van retallar la distància i van aconseguir empatar el partit a falta de pocs segons pel final.

Quan semblava que aconseguirien remuntar in extremis, però, el capità basc 'Toko' Shengelia va esmaixar amb l'esquerra davant de Mirotic per fer esclatar el Buesa Arena i mantenir amb vida els seus a l'Eurolliga. El Barça, en canvi, tanca la primera volta de la màxima competició europea en tercera posició amb 13 victòries i 4 derrotes.