Josep Maria Bartomeu ha parlat per primera vegada del fitxatge de Neymar Jr pel París Saint-Germain. El president del Barça, en el Congrés Mundial de Penyes, ha assegurat que el club ja havia previst el seu adéu i ha enviat un dard al jugador: "Vam preveure que Neymar marxés i, per això, en l'última renovació vam augmentar-li la seva clàusula de rescissió. Respectem la seva decisió però no la compartim. Cap interès individual pot estar per sobre del club i les seves formes no han estat les correctes. Podria haver estat més clar".

El reconeixement públic del màxim mandatari sobre la previsió de l'adéu de Neymar contrasta directament amb les declaracions que en el seu dia van fer Jordi Mestre, vicepresident esportiu, i Robert Fernández, secretari tècnic. Mestre va assegurar la continuïtat del davanter "al 200%", mentre que Robert creia que "cap club" pagaria la clàusula. Dues frases del 17 i el 18 de juliol. Bartomeu ha destapat, avui, que a principis de juliol la directiva ja tenia dubtes sobre el futur del jugador. 

El president ha tornat a recordar que el Barça ja ha traslladat la documentació del traspàs de Neymar a la UEFA abans d'enviar un missatge a l'afició sobre què farà amb els 222 milions d'euros que ha ingressat del PSG: "Els administrarem amb rigor i responsabilitat. Millorarem l’equip i el nostre patrimoni. Afrontem el nou projecte esportiu amb molta il·lusió".

Bartomeu ha aprofitat el traspàs de Neymar per posar en valor la figura de Leo Messi, el "millor jugador de la història i el líder d'aquest equip". "El compromís i la fidelitat de Messi hauria de ser un exemple per a tots els jugadors del nostre club", ha dit el president davant els penyistes. 

"Som un club amb 118 anys d'història, 140.000 socis i grans jugadors. El club és nostre, dels socis, no d'un xeic o d'un oligarca". L'atac del president al PSG ha vingut de la mà de l'afirmació que el Barça està en contra del mercat inflacionista del futbol. Una frase que es pot quedar en només una voluntat si el club ha de pagar més de 100 milions d'euros per fitxar Ousmane Dembélé, un davanter de 20 anys del Borussia Dortmund.  

Bartomeu va guanyar les eleccions a la presidència del Barça amb l'eslògan "triplet i trident". Ara, dos anys després, ja no queda res. I el màxim dirigent blaugrana ha volgut enterrar la frase que el va portar a la llotja del Camp Nou: "Aquest any ja no parlarem de triplet, parlarem d'equip. Portarem jugadors. El primer ha estat Nélson Semedo, però evidentment que en vindran més".