Josep Maria Bartomeu s'ha mostrat més contundent que mai quan ha parlat durant la reunió del Senat sobre la situació política que viu Catalunya. "Recorda a èpoques llunyanes", ha dit en clara referència a la dictadura franquista. Però amb l'arribada del nou president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Barça ha demanat que "es restableixin les institucions catalanes".

El Barça, al costat de Catalunya

Històricament el Barça ha estat al costat de Catalunya, també sent la institució esportiva més important del país i amb clara incidència política. Bartomeu, durant el seu discurs davant 174 dels 1.000 socis més antics del club, ha recordat que "estem vivint un moment polític i social complex".

Deixant la gran responsabilitat que té la junta directiva en aquests casos, el president blaugrana ha destacat que "hem de ser fidels als valors de la història del Barça, al 'més que un club' i sabem que representem tots els socis". En aquest sentit ha parlat de transversalitat i de seguir "fidels a l'ànima fundacional del club", totalment arrelada al catalanisme.

I a tot això ha afegit que "no podem viure aliens al què passa al nostre país". "En aquests moments difícils cal recordar que hi ha gent en presó preventiva per defensar ideals polítics", ha afegit sobre els presos polítics. Una situació que per al Barça i per a Bartomeu només es pot arreglar amb "respecte, diàleg i solucions polítiques".

Bartomeu ha modelat el seu discurs a favor de "la llibertat d'expressió, dret a decidir i democràcia, uns dels pilars fonamentals del Barça". "Sense respecte no hi pot haver diàleg, i sense diàleg no hi pot haver solució", ha afegit.

Lamentables incidents amb les samarretes grogues

"És lamentable i impropi d'un estat de dret que es requisin samarretes grogues i xiulets", ha afirmat en referència a la polèmica de la passada final de la Copa del Rei. I en aquest sentit ha explicat que defensaran sempre els socis i la seva llibertat d'expressió.

També ha demanat "respecte per al Barça i per al que significa". En cap cas Bartomeu vol que s'utilitzi el Barça per interessos propis, ja que el club té els seus propis valors.

Un discurs acompanyat d'aplaudiments de tot l'Auditori 1899, ple de socis veterans, que s'han mostrat totalment identificats amb les paraules del president blaugrana. I per acabar ha recordat la victòria en la batalla de les estelades. La UEFA ha arxivat finalment el conflicte per haver entrat estelades en els partits de Champions League.