Després del daltabaix que va suposar la derrota a Badalona al segon partit dels quarts de final del playoff de l'ACB, al Barça només li valia guanyar aquest dissabte al Joventut per seguir viu en la competició, un risc a caure en l'abisme que espantava, ja que una eliminació a aquestes altures podria tenir conseqüències impredictibles.

El Barça, però, no ha fallat i s'ha imposat amb rotunditat, tornant a la seva versió piconadora (94-73), la millor manera de girar full i oblidar la tristesa de la derrota a la gran final de l'Eurolliga davant l'Efes.

Una primera part igualada, amb un gran Gasol

Malgrat anar sempre per davant al marcador, el Barça no ha estat del tot còmode en la primera meitat, en la qual el Joventut li ha plantat cara, mantenint-se sempre a prop en el lluminós. El primer quart, de fet, ha acabat 25-21, una puntuació que demostrava que els atacs s'estaven imposant a unes defenses no massa efectives.

Al segon quart, el Barça ha mantingut el gran ritme anotador, amb bones aparicions d'un esplèndid Pau Gasol, mentre que el Joventut ha baixat una mica la intensitat, el que l'ha fet anar-se'n als vestidors a 7 punts dels blaugrana. Gasol ha acabat el primer temps amb un espectacular 21 de valoració, amb 14 punts, 4 rebots, 2 assistències i 1 tap.

El Barça trenca el partit en un tercer quart impressionant

Finalment, el partit s'ha trencat en el tercer quart, moment en què el Barça ha decidit l'eliminatòria. Els grans líders han estat Davies i Kuric, que amb un espectacular nivell d'encert han portat el marcador fins a un espectacular 82-52, després d'un parcial de 37-4.

En l'últim quart, amb el Barça una mica més relaxat, el Joventut ha aconseguit maquillar el resultat, encara que en cap moment no ha tingut opcions de donar la sorpresa. Al Barça ara li toca el Tenerife, l'últim esglaó previ a la gran final.

Imatge principal: Pau Gasol ha firmat un gran partit contra el Joventut de Badalona / EFE