Cinc partits, cinc victòries. El Barça de bàsquet va derrotar aquest dimecres el València al Palau (83-77) i va demostrar, un dia més, que aquest curs és un dels clars aspirants a guanyar l'Eurolliga. Després de molts anys de sequera, sembla que els espectaculars fitxatges de Nikola Mirotic, Cory Higgins o Brandon Davies han redreçat el rumb d'una secció morta. El Barça no acaba de carburar a la Lliga però impressiona a Europa.

Higgins decideix

La incorporació més celebrada de l'estiu va ser la de Mirotic, però el cert és que un dels fitxatges més decisius de la finestra de mercat va ser el de Coty Higgins, del CSKA. Contra el València, el nord-americà va sumar 20 punts i, juntament amb Adam Hanga (13), va resoldre el duel a l'últim quart de partit.

Com a la Lliga, el València va intentar basar la seva estratègia en una defensa fèrria que tenia l'objectiu d'anul·lar Hanga, base per accident per culpa de les baixes dels tres bases del conjunt blaugrana. Tot i així, jugades individuals de Mirotic (17 punts) i dos triples consecutius d'Àlex Abrines van permetre que el Barça marxés als vestidors amb avantatge al marcador (44-41).

barça valencia efe

A la segona part, les anotacions de Davies -que li ha guanyat la partida a Ante Tomic- i el bon paper de Higgins i Hanga van fer decantar la balança. El Barça controlava el rebot en zona i el València fallava triples, fet que es va acabar traduint en una diferència de punts insalvable. Higgins, amb un triple a falta de 18 segons, va matar definitivament el conjunt taronja.

En cinc partits a la màxima competició continental el Barça ja ha derrotat l'Efes, el Zenit i l'Estrella Roja, fora de casa; i l'Alba Berlín i el València al Palau. Ara els de Pesic afronten tres sortides consecutives fora de casa: Milà, Zalgiris i, per últim, Reial Madrid.