El Barça va destrossar al Lenovo Tenerife en el primer partit de les semifinals de l'ACB (112-69). El duel, celebrat al Palau Blaugrana i amb la presència d'uns 1.000 espectadors, va ser un escàndol dels culers i van acabar guanyat de 43 punts. El tercer quart va ser una bogeria i els de Jasikevicius van encistellar 40 punts, un nou rècord a la història dels play-offs i en la del club català.

43 punts de diferència

La primera part va estar igualada amb una certa superioritat del Barça, però el tercer quart va ser decisiu. Als culers els entrava absolutament tot i des de qualsevol lloc. Smits, Abrines, Kuric, Gasol, Mirotic... de tres i de dos anaven sumant punts al lluminós. Onze tirs lliures i quatre tirs lliures consecutius que anul·laven els canaris. Només en la segona part, els catalans van fer els mateixos punts (69) que el seu rival en tot el matx.

L'encert des de la línia de tres va ser clau i és que després d'encistellar un dels primers deu intents, l'estadística va demostrar que el Barça va sumar 16 dels 22 següents triples. Tots els jugadors ho van aconseguir, exceptuant Westermann i Oriola. Un altre dels rècords és que els 17 triples aconseguits van permetre igualar la millor marca en un partit de play-off a la història de l'ACB.

El Tenerife va batallar i inclús es va posar per sobre del marcador al minut 18 amb un 32-33 i amb un Shermadini i Doornekamp que van ser decisius. A partir de llavors, Hanga i Kuric van ser els actors principals de Saras per tornar a liderar el marcador.

Seguint amb el meravellós tercer quart, els culers es van posar 20 punts per sobre en només cinc minuts (66-46). El Barça no va afluixar en cap moment i la situació era molt positiva per sentenciar el matx. Els 40 punts del tercer quart suposen un altre rècord i és que va ser el període més exitós de la història del Barça a l'ACB. Al final, 112 punts, que suposen l'anotació més alta en play-off en un partit sense pròrroga en 20 anys. L'últim registre va ser precisament fet pel Barça el 2001, quan es van imposar per 115-74 al Valladolid.

"Primer triomf a semifinals... i quin tercer quart!!", va expressar Pau Gasol. El segon partit de les semifinals es disputarà aquest dimecres en terres canàries.

Imatge principal: Calathes contra el Tenerife / EFE