El RedBull Salzburg ha remuntat el gol inicial de Jordi Mboula per eliminar el Barça de la UEFA Youth League i classificar-se per a la final.

Gabri Garcia, entrenador dels blaugrana, ha començat el partit ‘imitant’ el primer equip i és que ha sortit amb un onze inicial format per tres centrals, canviant el sistema i jugant amb el 3-4-3 que Luis Enrique ha posat de moda en els últims mesos.

La decisió de Gabri ha donat resultat ben d’hora. Tot i concedir ocasions clares per errades defensives, el Barça ha aconseguit avançar-se al marcador gràcies al seu futbolista més determinant, Jordi Mboula. L’extrem s’ha inventat una jugada per la banda dreta, regatejant tres rivals, i superant el porter del Salzburg amb un xut imparable amb la cama esquerre. Vuitè gol d’Mboula en vuit partits en aquesta Champions juvenil.

No s’havien jugat ni 20 minuts i el Barça ja dominava el marcador. Tot i el resultat, l’equip no es trobava còmode amb la pressió dels austríacs, asfixiant en molts moments del partit. Els blaugrana no podien elaborar el seu tradicional joc de posició i possessió i això, mica en mica, ha anat donant ales al RedBull Salzburg.

La segona part ha confirmat les sensacions que s’intuïen en la primera meitat. El Salzburg, sense alternativa, s’ha destapat i ha empetitit el Barça, fins al punt de reduir-lo a la mínima expressió. Una errada en la passada del porter Sergi Puig, impecable durant tot el partit, ha servit en safata el gol de l’empat a Hannes Wolf, el millor jugador del partit.

L’1-1 de Wolf ha anestesiat al Barça, que només agafava aire amb pilotades llargues, buscant la cursa d’Mboula, desaparegut en combat. El partit caminava cap a un desenllaç tràgic perquè el Barça no tenia arguments per fer el segon gol. I així ha estat. Al minut 84 de partit, Wolf ha regalat l’1-2 a Daka Patson.

Els de Gabri, a base d’orgull, han aconseguit jugar a camp contrari però la reacció ha arribat massa tard. El Barça ha acabat caient davant un RedBull Salzburg amb infinitat de recursos, tots ells sobre la gespa de l'estadi de Nyon en una segona part imponent. Els austríacs es disputaran amb el Benfica la segona plaça per a la final.