Gols, gols i més gols. El Barça s'ha imposat en el partit amistós jugat a Qatar contra l'Al-Ahli (3-5). El trident ha sentenciat el partit en trenta minuts de joc, mentre que Alcácer i Rafinha han resolt un marcador maquillat pels locals.

No hi ha hagut pressió, més que seriositat ha semblat un partit d'entrenament. Els futbolistes blaugrana, l'autèntic reclam del matx, han estat generosos en l'esforç i han demostrat el seu futbol en diverses fases del partit. També s'ha pogut veure la festivitat que ha estat a Doha la presència del Barça a la seva ciutat, i els blaugrana han permès un festival de gols.

El trident fa la feina

El partit era una obligació del contracte firmat amb Qatar Airways, i la presència del trident format per Leo Messi, Luis Suárez i Neymar també era una condició sine qua non. Les tres estrelles del conjunt català han fet acte de presència, han sortit com a titulars i n'han tingut prou amb trenta minuts de joc per deixar el seu segell.

Els tres formen el millor trident atacant del món i amb vuit minuts n'han tingut prou per desnivellar el partit. Suárez ha fet el primer gol del partit després d'una passivitat excessiva del conjunt qatarià, tres minuts més tard ha fet el segon Messi, i poc després ha sentenciat Neymar. Tres gols en tan sol setze minuts per fer gaudir de l'espectacle els aficionats presents a l'Al Gharaffa Stadium.

El dia d'Alcácer

Per fi ha arribat el moment de la gran esperança del quart davanter. Després de molts partits de mala fortuna i amb la impossibilitat de marcar un gol amb el Barça, Paco Alcácer s'ha estrenat com a golejador amb la samarreta blaugrana al minut 54 de joc. El gol ha estat l'1-4, quatre minuts més tard que els locals escurcessin distàncies amb un penal regalat per l'àrbitre.

Alcácer s'ha redimit i ha tornat a confiar en ell mateix. El mateix que Rafinha, que s'ha reivindicat amb un gol fàcil dins l'àrea petita i ha deixat el marcador gairebé tancat.

Poca intensitat

Amb el resultat a favor i el tràmit que ha suposat el partit, els blaugrana s'han relaxat i han arribat dos gols més de l'Al-Ahli. El marcador s'ha ajustat i els futbolistes han tornat al mínim rigor exigit perquè el partit no se'ls anés de les mans.

La defensa ha estat bé i a l'atac li ha faltat un punt més per augmentar la golejada. La mala notícia ha estat la lesió de Carles Aleñá amb problemes musculars que han deixat el Barça amb deu jugadors en els últims minuts del partit.

Obligació feta i partit ben jugat. El Barça ja esmena de la seva obligació per contracte de jugar a Qatar i les bones notícies han aparegut. Més enllà de la lesió d'Aleñá, Alcácer s'ha estrenat com a golejador i ara toca tornar a Barcelona per preparar el partit de LaLliga Santander de diumenge contra l'Espanyol.