El Barça segueix submergit en un cercle virtuós del que sembla decidit a no sortir. Els blaugrana segueixen acumulant partits sense tastar la derrota i desprenent una sensació de seguretat i fiabilitat que el fa gran davant els rivals. Aquest diumenge, coincidint amb l'Assemblea General Ordinària, el Màlaga visita el Camp Nou (20:45 hores - beIN LaLiga) amb poques esperances de tornar cap a casa amb les butxaques plenes.

Prova nova

Tercer partit després de l'aturada internacional. Tercer partit en vuit dies. El Barça comença a agafar la velocitat de creuer empès per un calendari que no permet llicències. De moment, el balanç de l'equip és impecable des de que va perdre la Supercopa contra el Reial Madrid. 10 victòries en 11 partits. L'empat contra l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano és l'únic punt gris (si es pot dir així) del currículum.

Ernesto Valverde té una altra oportunitat per repartir esforços. La temporada és molt llarga i l'objectiu és arribar al mes de maig en disposició d'aixecar els tres títols. Això ho sap el cos tècnic i recorrerà a les rotacions per intentar estalviar-li minuts al teòric onze titular. Unes rotacions que Valverde ha aconseguit introduir sense fer soroll i amb un èxit contrastat. A més, les seves intervencions des de la banda s'han traduït en punts.

La principal incògnita és saber si Leo Messi descansarà per primera vegada a la temporada. El '10' suma 1.530 minuts entre el Barça i la selecció argentina. Ho ha jugat tot. Marc-André ter Stegen és l'únic jugador que li aguanta el ritme al Camp Nou. Valverde, que es va encomanar a Messi en els seus primers dies al Barça, no està preocupat amb el seu descans. I ho ha repetit en nombroses ocasions, assegurant que no hi pensa perquè encara no ha arribat el moment.

Màlaga sense opcions?

El Màlaga no sembla rival per a aquest Barça. Els andalusos han aconseguit sumar quatre punts en les últimes tres visites al Camp Nou, però ara la situació és ben diferent. L'equip no aixeca cap i és l'únic de la Primera Divisió que no ha guanyat en vuit jornades: 1 empat i 7 derrotes. Cuer per mèrits propis.

La Rosaleda, estadi del Màlaga, ja fa dies que té la mosca darrere l'orella amb el president Abdullah Al Thani. L'última derrota a casa contra el Leganés (0-2) va ser el detonant d'una xiulada contra la llotja, exigint solucions per donar-li la volta a una situació que comença a ser alarmant.

La plantilla és una de les més limitades de la Lliga, tot i ingressar diners amb les vendes de jugadors com Camacho, Sandro Ramírez o Pablo Fornals. I el seu entrenador, Míchel González, es troba desprotegit intentant pujar l'Everest amb xancletes. A més, l'equip arriba a Barcelona amb dues baixes importants. El capità Recio es queda a casa per sanció i Roberto Jiménez, porter titular, per lesió. La situació no convida a l'optimisme