En un dia on la política ha tornat a eclipsar l’esport per la decisió del govern de Madrid d’intervenir Catalunya a través del famós article 155, el Barça ha sumat els tres punts davant el Màlaga amb un partit poc lluït per conservar el marge com a líder de la Lliga.

Independència

La política marcava a foc una jornada que tornava a passar pel Camp Nou. Entre amenaces d’invasió de camp com a mesura de protesta, el Barça assistia de convidat a un nou capítol del serial de repressió de l’estat espanyol cap a Catalunya. I és per això que els 74.397 espectadors que omplien les graderies han cridat 'independència' i 'llibertat' més fort que mai. L’estadi s’ha convertit, una altra vegada, en un megàfon.

El partit contra el Màlaga, cuer de Primera Divisió, tenia ben pocs al·licients. Tot i això, Ernesto Valverde ha seguit evitant les rotacions per mantenir la velocitat de creuer. Només descansava Gerard Piqué.

El Barça ha aconseguit encarrilar el partit a les primeres de canvi. En una jugada trenada, on ha mogut la pilota de banda a banda, Gerard Deulofeu ha fet l’1-0 després d’una centrada de Lucas Digne des de fora del camp. Gol il·legal. Un cop que s’endevinava gairebé letal als dos minuts per a un dels equips més inconsistents de la categoria.

Res més lluny. El Màlaga ha rescatat un orgull que semblava haver perdut per plantar-li cara al Barça. Els andalusos no han canviat el seu guió de partit, sense rebutjar la pilota. I així han aconseguit trepitjar l’àrea de Ter Stegen, però sempre amb desencert.

Sense lluentor

El Barça no estava còmode. I és que no era capaç de trobar un Messi que feia mans i mànigues per connectar-se al partit. Luis Suárez, una altra vegada molt desafortunat amb la pilota als peus, curtcircuitava la majoria d’atacs amb passades imprecises. L’equip ha arribat al descans neguitós amb la idea de no poder lligar els tres punts. Fins que Andrés Iniesta l’ha calmat.

El capità i Messi s’han intercanviat els papers per ‘matar’ el partit. Passada a l’espai i xut creuat. Primer gol d’Iniesta aquesta temporada. 2-0.

L’equip dominava la possessió però li faltava verticalitat. Els seus atacs eren molt previsibles. Tot i això, no patia en defensa i adormia el partit amb la pilota. El Màlaga ha tornat a evidenciar els seus problemes per generar ocasions mentre Suárez enviava fora una pilota que només havia d’empènyer a l’àrea petita.

Les pulsacions han anat baixant i Valverde ha aprofitat la segona part per repartir esforços i substituir jugadors com Deulofeu, Sergio Busquets o el mateix Suárez. Messi, que no perdona ni un minut, ha seguit al camp buscant el seu gol. Però li han anul·lat per fora de joc. Els últims minuts han servit per veure el desplegament físic de Sergi Roberto i dos xuts de Paulinho, ovacionat per l'afició.

El Barça suma el dotzè partit consecutiu sense perdre (11 victòries i 1 empat). I ho fa sense la brillantor d'altres ocasions i contra un rival que l'ha exigit en comptades ocasions. Amb la victòria, els blaugrana segueixen dominant la Lliga amb mà de ferro i fan camí per tornar a instaurar el 'seny' a la competició.