El Barça Lassa cau amb estrèpit contra el Reial Madrid a l'Eurolliga (74-101). Els blancs conquereixen el Palau Blaugrana, es vengen de la final de la Copa del Rei i deixen els blaugrana, que han acusat molt les baixes, més a prop de l'eliminació amb 7 victòries i 16 derrotes en 23 jornades.

Desconnectats del partit

El Clàssic arribava a Europa entre homenatges. El Palau, ple fins la bandera, homenatjava el Barça pel seu títol de Copa, aconseguit fa cinc dies. Els blaugrana no han tardat en descobrir que el partit no seria el mateix de Gran Canària. El parcial inicial de 0-9 posava de relleu unes diferències que accentuaven les absències per lesió de Pierre Oriola, Pau Ribas i Rakim Sanders, tres jugadors clau en l'esquema de Svetislav Pesic.

Una cistella de Thomas Heurtel ha aturat la sagnia, però no ha servit per reconduir la tendència. En set minuts, el Barça només ha estat capaç de sumar 5 punts, en contraposició als 21 del Madrid. Jaycee Carroll i Facundo Campazzo feien i desfeien els atacs d'un Madrid molt superior a les dues cistelles. Els blancs ampliaven diferències amb una defensa que fregava la falta. El 13-30 del final del primer quart explicava de manera fidel el que es veia a la pista. Els rebots (3-13) condicionaven l'inici d'un Barça molt incòmode, incapaç d'encadenar atacs amb fluïdesa.

Adrien Moerman era una de les poques notes positives en clau blaugrana. El francès, davant la falta de referents, tenia carta blanca per buscar la cistella des de la línia de triple. Moerman s'exprimia fins a demanar-li el canvi a un Pesic que intercanviava 'cincs' de baixos i alts sense trobar la fórmula per aturar un Madrid absolutament desencadenat. Pablo Laso veia des de la banqueta com el seu plantejament no tenia fissures. Una cistella de dos de Peteri Kopponen ha ajudat a maquillar un resultat que li feia pujar els colors al Barça al descans: 35-52.

Sense solució

L'aturada no ha capgirat les tendències. El partit semblava decidit perquè el Barça sumava, però el Madriid aturava qualsevol rebel·lió. Els blancs han encadenat tres triples consecutius per deixar el marcador en un dolorós 39-64. La victòria semblava una quimera i l'objectiu canviava: l'equip havia d'evitar el ridícul. Un llançament de mitja distància de Felipe Reyes ha situat la màxima diferència en 27 punts (53-80). Faltaven poc més de dos minuts pel final d'un tercer quart que ha acabat 57-83.

Laso ha afrontat els últims minuts com una guerra particular. Els seus gestos des de la banda buscaven que el Madrid no aixequés el peu de l'accelerador. Els blancs han entés el missatge i han seguit fent gran la ferida. El Palau, apagat, ha acceptat amb resignació el desenllaç. Al Barça no li sortia res i ha mort veient com el Madrid superava, per segona vegada consecutiva, la barrera dels 100 punts: 74-101.