El Barça Femení ha fet història després de classificar-se per primera vegada en la seva història a unes semifinals de la UEFA Women's Champions League. Les blaugrana han eliminat el Rosengard suec després de dues victòries i sentenciant l'eliminatòria al Miniestadi gràcies a un gol de Jenni Hermoso i un altre de Mariona (2-0).

S'ha patit, s'ha jugat a futbol i s'ha aconseguit una fita mai vista a can Barça. El Rosengard de la brasilera Marta, una de les millors futbolistes del món, ha estat minimitzat en tots els aspectes. L'equip de Xavi Llorens ha fet gala del seu bon joc col·lectiu, la paciència i l'efectivitat en els moments clau.

De patir a dominar

La plana major de la directiva del Barça, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, han presenciat en directe la classificació de les blaugrana per a les semifinals de la màxima competició europea. A més, el suport de 7.350 espectadors, amb mig Miniestadi ple, ha fet més fàcil el patiment d'un partit molt complicat.

I difícil sobretot perquè la victòria a Suècia per 0-1 ho havia deixat tot obert. Les sueques han sortit mossegant i amb un joc molt ofensiu des del minut u. Un pal al minut quatre de la visitant Masar ha posat la por al cos de tot el Miniestadi.

Però la igualtat ha regnat sobre el terreny de joc i el nerviosisme s'ha apoderat de les vint-i-dues jugadores. El moment que ho ha canviat tot ha estat a la segona meitat, al minut 52. Una bona recuperació ha propiciat una arribada amb perill del Barça i des de dins l'àrea Jenni Hermoso ha fet el gol de la il·lusió. Tocant el pal, però amb la pilota finalment al fons de la xarxa.

Segueix el camí cap a la final

El gol ha donat l'alegria i la paciència. Alguns nervis han marxat i el joc ha fet un canvi total. Amb el Rosengard abocat a l'atac, el Barça ha aprofitat per brillar i fer el segon mitjançant Mariona a l'últim minut.

Han arribat les ocasions pels dos equips, però la gran capacitat defensiva d'aquest Barça demostrat en tota l'eliminatòria han deixat escrit un nou capítol de la història del futbol femení del Barça. La Women's Champions League segueix i el camí encara no s'ha acabat. Propera parada, les semifinals, i l'objectiu segueix sent la final a Cardiff el dia 1 de juny.