El Barça s'ha imposat amb un contundent 5 a 0 a l'Espanyol en el derbi català femení. Les jugadores de Xavi Llorens han passat molt per sobre del seu rival i continuen pressionant a l'Atlètic de Madrid, líder de la Lliga Iberdrola.

Queda molt camí per recórrer però el futbol femení sembla que ja ha fet les primeres passes en el camí cap al reconeixement i l'èxit. I és que un total de 1.241 espectadors han gaudit de la victòria blaugrana en un Mini Estadi especialment preparat per a l'ocasió. Molt per millorar, sens dubte, però una gran millora en la que ha estat la millor assistència de la temporada.

El Barça no podia permetre's punxar si volia seguir amb la persecució a les actuals líders, l'Atlètic de Madrid, i ha estat superior a l'Espanyol de principi a fi. En els primers compassos Olga García i Alexia Putellas han comptat amb bones ocasions per avançar a les locals, però les jugadores blanc-i-blaves han mostrat contundència i solidesa en tasques defensives.

Melanie obre la llauna

De fet, les visitants no aconseguien sortir del seu camp però volien arribar al descans sense perdre, i per això han destinat tots els esforços a intentar-ho. I tot i estar molt encertades en aquest aspecte, un gol de Melanie a les acaballes de la primera meitat ha desequilibrat el marcador i desestabilitzat les jugadores de Luís Miguel Marín Montaño. I Jennifer Hermoso marcaria una altra diana psicològica segons abans que l'àrbitre senyalés el camí dels vestidors.

La sensació era que l'Espanyol, penúltim classificat a la Lliga Santander, havia aguantat bé però marxava amb un resultat molt negatiu per als seus interessos; amb una diferència que es veuria extensament ampliada com a conseqüència d'un assetjament blaugrana a l'inici dels segons quaranta cinc minuts. Vicky Losana ha aprofitat una bona combinació col·lectiva per marcar el tercer gol i ha fet una assistència acurada a Jennifer Hermoso perquè la davantera firmés el quart. I Bárbara Latorre ha sentenciat amb el cinquè al minut 68.

Vint minuts anecdòtics

Restaven més de vint minuts per al final però les periques no palesaven símptomes de reacció i el Barça no deixava d'intentar-ho tot i l'ampli avantatge. De fet, les locals han pogut aconseguir més gols, però la falta d'efectivitat i l'encert defensiu visitant ho han impedit. Les de Xavi Llorens, a més, han deixat de prémer l'accelerador un cop feta la feina.

Al final el Barça s'ha emportat el derbi català de la Lliga Iberdrola amb un resultat contundent que pressiona l'Atlètic de Madrid en la lluita pel títol i al mateix temps deixa molt tocat a l'Espanyol. Les blanc-i-blaves no surten del descens i ja pensen en els propers compromisos per salvar la categoria.