El Barça comença amb bon peu el 2019. En la primera jornada de la segona volta de l’Eurolliga, els blaugrana han superat còmodament un Darussafaka que no ha fet acte de presència (97-65). Els turcs havien millorat en les últimes jornades i competien molt més els partits, però el Barça els hi ha passat per sobre com un huracà.

Pesic sorprenia amb Blazic al cinc inicial. L’eslovè és una paparra defensiva que contagia en actitud la resta de l’equip. Tot i les seves virtuts defensives, Blazic liderava el primer parcial ofensiu del Barça, ajudat pel tir exterior de Singleton i les vertiginoses transicions de Hanga. En només set minuts, el Barça deixava el partit mig sentenciat (22-11).

La dinàmica s’ha mantingut fins el descans. El pobre atac del Darussafaka, fluix d’idees, es veia encallat per la defensa dels homes de Pesic que arribaven a tot arreu. Les diferències eren cada cop més grans i el Barça s’agradava. Esmaixada de Claver i tap posterior del valencià que aixecava el Palau del seient. Segons després, Seraphin enfonsava un pick and roll amb Pangos. Festa al Palau amb avantatges de més de 20 punts a mitjans del segon quart. Els turcs no sabien ni per on venien. S'encaparraven en llançar de tres, en part per l’ofegament blaugrana, i l’encert no era l’ideal. I en defensa, directament, no arribaven.

Tot eren bones notícies per a l’aficionat del Barça, que fins i tot veia com Pesic donava minuts al jove, i poc utilitzat aquest any, Rolands Smits. Al descans, el resultat era de 54-27. La direcció i el talent d’Heurtel, la força de Seraphin, l’energia de Blazic, la velocitat de Hanga… Tot li sortia rodó al Barça.

A la segona meitat els de Pesic han reduït les revolucions fins que Heurtel ha decidit que ja n’hi havia prou de jugar amb la segona posada. El base francès (18 punts) ha liderat ell sol un parcial que ha acabat d’enfonsar el Darussafaka. Els d’Istanbul han provat variants defensives sense èxit. I és que no era el dia de l’equip entrenat per Selcuk Ernak. Poques ganes, sense encert, passius i desitjant que acabés el partit des del primer quart.

L’últim període ha estat un tràmit per als dos equips que el que volien era anar a vestuaris, ja que el partit feia molts minuts que tenia veredicte. No sense abans deixar dues jugades de cara a la galeria. La primera: contraatac de Pangos que la deixa per darrere l’esquena per l’esmaixada d’Oriola. I segons després, passada de Pau Ribas, també passant-se la bola per darrere l’esquena, i triple de Smits que feia esclatar el Palau.

La contundent victòria del Barça serveix per consolidar-se a la zona de Playoff i passar a tenir un average positiu que serà vital mantenir en cas d’empat.