Un gol en pròpia porteria de Joaquín ha donat els tres punts a l'Atlètic de Madrid contra un molt digne Valladolid i obliga el Barça a guanyar el Llevant per poder aixecar aquesta nit el títol de campió de Lliga. Un resultat que, tot i no beneficiar massa als interessos blaugrana, sí que dóna una mica d'aire a un altre equip català, el Girona, que ha vist com un dels seus rivals més directes per la permanència a Primera no ha estat capaç de sumar cap punt.

El Valladolid comença millor

Durant els primers minuts del partit semblava que el desenllaç de la Lliga se sabria abans que Barça i Llevant es veiessin les cares, i és que el Valladolid ha sortit amb la clara intenció d'atacar i poder sumar algun punt que l'acostés més a la permanència. A punt ha estat d'arribar el gol als peus de Sergi Guardiola, però Oblak, com gairebé sempre, ha posat el cadenat a la porteria matalassera i s'ha negat a regalar la Lliga al Barça.

atletic madrid valladolid lemar efe

Qui també ha tret l'orgull ha estat Griezmann, amb dues ocasions gairebé seguides que han estat a punt d'inaugurar el marcador, però ha estat un miratge. El Valladolid s'ha recuperat i s'han tornat a igualar les forces, tant que en el darrer quart d'hora de la primera part els dos porters han estat simples espectadors d'un partit que només es jugava al mig del camp, sense ocasions.

Poc futbol en la segona part

El guió de la segona part no ha variat en excés, i les arribades perilloses arribaven amb comptagotes. Només una jugada aïllada podia alterar la desesperant igualtat del partit, i així ha estat. Una centrada de Saúl arribant a línia de fons, sense massa perill aparent, l'ha desviat el central del Valladolid Joaquín, amb la mala sort que ha desviat tant la trajectòria normal de la pilota que Masip no ha pogut reaccionar a temps i ha vist, resignat, com el seu company feia, en pròpia, el primer, i únic gol del partit.

Diego Simeone Altètic de Madrid   EFE

El Valladolid, que ha firmat una molt bona actuació en un dels camps més complicats de la Lliga, ho ha intentat fins al final, i en els últims cinc minuts hauria pogut aconseguir el gol de l'empat. A només dos minuts del final hauria pogut canviar tot el guió del partit si l'àrbitre hagués assenyalat unes mans d'Arias, però, després de revisar-ho amb l'ajuda del VAR, ha considerat que no era penal. Una decisió que no ha agradat gens al Valladolid, que l'ha protestat molt.

No obstant això, els visitants ho han intentat fins al final i Oblak s'ha hagut d'esforçar en un xut de Miguelín però finalment, s'ha arribat al final del partit amb el marcador més representatiu de l'era Simeone, l'1 a 0. Aquest resultat trasllada la pressió al Barça, que haurà de guanyar al Llevant si vol ser campió de Lliga avui mateix, el que permetria als de Valverde encarar l'eliminatòria del Liverpool amb la Lliga guanyada. Aquest vespre, al Camp Nou i a partir de les 20:45h comença el partit que pot tancar la Lliga.