L’Espanyol ha perdut contra l’Athletic Club després d’un doblet d’Iker Muniain i un gol en pròpia porta de Víctor Gómez. El marcador no mostra el que ha estat el partit, però els blanc-i-blaus no han fet res per emportar-se la victòria del País Basc. Els catalans segueixen en zona de descens i hi ha la urgència d’anar sumant de tres en tres.

San Mamés és un dels desplaçaments més complicats de la temporada i encara ho és més si tens un equip en construcció. Els de Pablo Machín han viatjat a Bilbao amb la idea de confirmar les bones sensacions dels darrers partits i amb l’objectiu de seguir sumant punts per allunyar-se com més aviat millor del descens.

Muniain atemoreix l’Espanyol

L’entrenador de Sòria s’ha caracteritzat en aquestes setmanes per un joc molt intens, amb una alta pressió, però amb un estil poc vistós. En els tres partits amb Machín només hi ha hagut un gol per partit i aquesta és una de les assignatures pendents de l’Espanyol: generar més perill.

David Lopez Unai Simon Athletic Espanyol EFE

Però el matx d’aquest dimecres ha estat diferent, però per l’altre equip. Els bascos han vibrat amb els seus quan només en el minut 17, l’Athletic ja guanyava per 2-0. Muniain ha estat l’autèntic killer que ha atemorit els pericos, que semblava que aquesta nit es quedaven al niu.

Desconcert sobre la gespa de San Mamés per part de l’Espanyol. Moltes imprecisions i la zona de mitjos liderada per Marc Roca i Darder sense idees. L’Athletic ha tingut l’opció de sentenciar el partit, però lluny de deixar-se guanyar per la por, els catalans han tret la valentia per capgirar la situació.

Sense idees i reacció

Bernardo ha posat l’ai al cor als bascos amb el seu gol, però ha estat anul·lat per fora de joc. El marcador no s’ha mogut, però per als locals com si ho hagués estat. Els de Garitano s’han desconnectat per complet del matx i era el moment que els blanc-i-blaus s’activessin d’una vegada per totes.

Victor Sanchez Iker Muniain Athletic Espanyol EFE

Els minuts han anat passant i Machín ha estat un mer espectador que veia com el seu equip no era capaç de revertir la situació. La segona part ha estat avorrida i lenta per part d’ambdós conjunts i l’Espanyol no ha donat la més mínima sensació que seria capaç de guanyar el partit.

L’Athletic ha matat el matx en una jugada aïllada en què Víctor Gómez s’ha fet gol en pròpia. L’entitat catalana torna cap a casa amb pitjors sensacions de les quals havia arribat, però com el futbol té aquesta velocitat, tenen l’oportunitat de brindar la primera victòria a l’RCDE Stadium el dissabte contra el València. Els pericos no ho tindran gens fàcil.