L’Espanyol ha empatat a San Mamés (1-1) contra l’Athletic Club en un duel molt dur que Raúl García ha sabotejat quan quedaven deu minuts de partit. Els de Rubi s’han posat per davant gràcies a una diana del Chucky Ferreyra, que ha substituït amb dignitat Borja Iglesias, però els bascos han contraatacat quan l’Espanyol ja comptava amb els tres punts.

El Chucky s’estrena

La primera part ha estat tan interessant com intensa. Els jugadors de l’Athletic i l’Espanyol han saltat al terreny de joc amb l’ambició d’aspirar a Europa i la certesa que el pou del descens ja no intimida.

Així, tot i que els bascos han portat la iniciativa, ha estat l’equip de Rubi qui s’ha posat per davant al marcador. El gol l’ha aconseguit el Chucky Ferreyra –que s’ha estrenat com a perico– però el mèrit de la jugada ha estat d’Esteban Granero i Wu Lei. El migcampista madrileny ha enviat una pilota exquisida al cor de l’àrea i l'extrem xinés l’ha cedit al davanter argentí amb un subtil toc de cap perquè afusellés Iago Herrerín.

rcd espanyol efe

El gol ha ferit l’orgull d’un Athletic que ha seguit dominant la possessió però no les àrees. Condemnat per un joc massa directe, els de Gaizka Garitano s’han estavellat constantment contra Mario Hermoso i Naldo, avui els centrals de l’equip blanc-i-blau. Només Markel Susaseta ha pogut intimidar l’equip de Rubi, però Diego López ha respost amb una intervenció felina.

Després d’un ball de bastons considerable (l’Espanyol ha vist 3 grogues i l’Athletic 2), González Fuertes ha assenyalat el descans d’un partit on encara podia passar de tot.

L’Athletic troba el premi

La primera cosa que ha passat, però, no ha afavorit els interessos del conjunt local. La seva gran amenaça ofensiva, Iñaki Williams, s’ha hagut de quedar al vestidor i en el seu lloc ha entrat un inoperant Kenan Kodro.

Possessió, possessió i més possessió. L’Athletic ha dominat el joc i s’ha aproximat a l’àrea de l’Espanyol, però cap de les arribades del primer tram de la segona part s’ha traduït en una ocasió clara. L’Espanyol en canvi, ha aprofitat una de les poques vegades en les quals s’ha pogut escapar de la pressió basca per intentar sentenciar el partit.

porteria espanyol athletic efe

No ho ha aconseguit Wu Lei després de creuar massa una pilota des de l’interior de l’àrea. El xinés és un dels millors fitxatges del mercat d’hivern a la Lliga espanyola: és elèctric, vertical i incisiu com un ganivet. Fa pocs mesos que és a Catalunya i fa la sensació que s’ha adaptat a la perfecció a la dinàmica perica.

Però no tot serien flors i violes. Quan quedaven deu minuts de partit, el futbol ha estat just i l’Athletic ha trobat el premi del gol. L’ha aconseguit Raúl García després de pentinar una increïble centrada amb l’exterior de la bota d’Ibai Gómez.

L’Athletic, empès per la seva afició, ha buscat la diana de la victòria, però l’Espanyol ha sabut mantenir el cap fred per lligar un punt en un dels estadis més complicats del campionat.

Els de Rubi dormiran desens amb 34 punts, els mateixos que l’Athletic, que és onzè. Ni fred ni calent: amb un partit més, els pericos segueixen a 6 punts d’Europa però, això sí, a 11 del descens.