L'Arsenal ha aconseguit aquest diumenge el primer títol de la temporada a Anglaterra, la Supercopa, davant el Chelsea amb un 1-1 inesperat en el minut 81 i sense cap errada en la tanda de penals.

Massa imprecisions, repartides entre l'actual campió de la Lliga i el vigent guanyador de la FA Cup, per a dos equips que aspiren a competir per la Premier League, des dels primers minuts fins als xuts des dels onze metres -en aquesta edició no hi havia pròrroga. La Community Shield l'ha guanyat l'Arsenal, perquè ha estat més encertat en el tram final.

Marcats per absències transcendents en els seus estils per al partit -sense el xilè Alexis Sánchez ni l'alemany Mesut Özil, l'Arsenal i sense el belga Eden Hazard ni el francès Tiemoué Bakayoko, el Chelsea-, amb Álvaro Morata suplent d'inici als blues i amb dos plans diferents, ha entrat en joc el primer títol de l'any.

Cap dels dos equips no està encara en un estat òptim i tots dos han comès errades en defensa impensables quan avancin els mesos de competició. Mentre troben l'estat físic òptim, l'Arsenal ja tindrà la certesa que dona un títol; el Chelsea, encara no.

El partit, el resultat i els gols s'expliquen des de les males decisions col·lectives o individuals. Hi ha hagut errors a les dues àrees en el primer temps, com també en el 0-1 del Chelsea, en el minut 46, de Víctor Moses, en un córner, després d'un refús i en una jugada insubstancial fins que Gary Cahill ha tocat la pilota amb el cap.

Entre la indecisió de la defensa de l'Arsenal, ha aparegut Moses, el més llest de tots a l'esquena de la defensa d'Arsene Wenger, per controlar amb el pit i superar sense oposició Petr Cech.

Una badada clau com també ho ha estat l'empat de l'Arsenal en el minut 81. En uns segons, el Chelsea ha perdut un home, Pedro Rodríguez, imprudentment i justament expulsat per una entrada dura al taló d'Aquil·les d'Elney, i l'avantatge al marcador en el servei d'aquesta mateixa falta, rematada per Saed Kolasinac a l'àrea petita.

Un altre error, un altre gol i empat, inesperat, potser perquè des del 0-1 del Chelsea només hi havia hagut una ocasió clara de l'Arsenal en mitja hora, el xut de Xhaka que ha aturat Courtois i que ha refet el bloc dirigit per Wenger, alleugerit en l'última jugada, quan el títol ha estat al cap d'Álvaro Morata, al camp per a l'últim quart d'hora en la seva estrena oficial blue.

La seva rematada en el minut 92 ha sortit fora i s'ha passat als penals -no hi havia pròrroga en aquesta edició de la Supercopa d'Anglaterra- i al títol per a l'Arsenal, que ha marcat els quatre llançaments per les dues errades en tres xuts del Chelsea: el porter Courtois n'ha enviat fora un i Morata ha errat l'altre.