Ronald Araujo és molt a prop de tornar als terrenys de joc. El central uruguaià es va lesionar el bíceps femoral en un entrenament, just abans del Barça-Cadis de la Lliga, la qual cosa va provocar que Xavi Hernández li donés el lateral dret a Sergi Roberto, en espera de Joao Cancelo, per formar una nova dupla en l'eix defensiu, formada per Christensen i Koundé. I l'aposta li ha sortit de meravella a l'entrenador català, ja que el danès i el francès s'estan compenetrant molt bé, demostrant ser una parella d'alta fiabilitat.

Ara, amb Araujo de tornada, falta veure com gestiona els minuts Xavi Hernández, que sembla confiar plenament a Koundé com a central. El francès, que la temporada passada va passar al lateral pels errors com una casa que cometia sent en el centre de la defensa, és ara molt fiable, fins al punt d'haver disputat tots els minuts possibles de la temporada, l'únic jugador de camp del Barça amb aquesta estadística.

Ronald Araujo Andreas Christensen celebració gol Barça / Foto: EFE
Ronald Araujo i Andreas Christensen, celebrant un gol del Barça / Foto: EFE

Christensen, el perjudicat pel retorn d'Araujo

A ningú no se li escapa que Ronald Araujo serà titular, ja que està cridat a ser el líder de la defensa del Barça i un dels seus vaixells insígnia, la qual cosa posa en una seriosa dificultat a Andreas Christensen. El central danès, una de les grans sorpreses de la temporada passada, té un excel·lent cartell a Anglaterra, on va destacar amb el Chelsea, la qual cosa ha provocat que clubs com el Liverpool, el Manchester United i l'Arsenal hagin preguntat per ell. Fa dos estius ja van intentar fitxar-lo, però el Barça es va moure amb rapidesa i va tancar el fitxatge, aprofitant que acabava contracte amb el Chelsea.

Si fos per Xavi Hernández, Christensen seguiria en el Barça, alternant la posició amb Araujo i Koundé, però l'entrenador entén que el club necessitarà fer alguna venda important per quadrar números i poder reforçar altres posicions. I Christensen és un autèntic regal caigut del cel, ja que en haver arribat lliure, a cost zero, generaria uns grans beneficis a nivell comptable si és traspassat, com s'especula, per una quantitat pròxima als 40 milions d'euros, una xifra que podria ser superior si aquesta temporada torna a rendir al nivell espectacular de l'anterior.

Jules Kounde conduint durant un partit del Barça en Montjuïc / Foto: Europa Press
Jules Koundé, en un partit del Barça / Foto: Europa Press

Koundé, el pla B

L'altra opció, que ara sembla remota, és que Jules Koundé tornés als errors de la temporada passada, ja que en aquesta ocasió no tindria lliure el comodí del lateral dret, ocupat per Joao Cancelo. Si Araujo-Christensen tornen a formar dupla en el centre de la defensa, el jugador que passaria a ser al mercat seria el francès, que també té un gran cartell a Anglaterra. El Chelsea, de fet, el va tenir pràcticament tancat abans que el Barça es reaccionés a temps i acordés el seu fitxatge, davant de la incredulitat dels londinencs.

En el cas de Koundé, però, el seu traspàs seria més per recuperar la inversió i per rebaixar massa salarial que per obtenir beneficis, ja que el francès va requerir un traspàs de 50 milions d'euros. Aquesta situació, tanmateix, sembla ara lluny de produir-se, ja que Koundé ha començat la temporada a un nivell altíssim, recordant el que va enlluernar a tots amb la samarreta del Sevilla.