Algèria ho ha tornat a aconseguir. 29 anys després de la seva primera conquesta i l'última aparició en una final continental (1990), els algerians s'han imposat a un combatiu Senegal i han guanyat per la mínima (1-0) la seva segona Copa Àfrica.

Mané es queda sense premi

El gol va ser de Baghdad Bounedjah en el minut 2 que es va aprofitar d'un rebot per sumar l'única diana del partit. Algèria ha estat l'equip més regular del torneig i qui millor ha jugat i, per tant, han tingut el seu premi en la gran final.

A partir d'aquí, Senegal va començar a atacar per empatar el matx i van tenir grans ocasions per fer-ho sobretot mitjançant una de les estrelles del Liverpool Sadio Mané. No obstant això, la defensa dels algerians era impossible de superar.

Mane final Copa Africa Senegal Algeria EFE

La polèmica no va faltar i en el minut 60, l'àrbitre va senyalar un penal favorable al Senegal. Però després de la revisió del VAR, el col·legiat va considerar que les mans les tenia enganxades al cos i que, per tant, no era pena màxima.

Algèria no va proposar més futbol i es va dedicar a defensar l'1-0 i els senegalesos es van donar per vençuts.