L'Al-Sadd de Xavi Hernández es va classificar aquest dimecres per als quarts de final del Mundial de Clubs després de vèncer a la pròrroga al campió oceànic, l'Hienghène Sport de Nova Caledònia (3-1). D'aquesta manera, el conjunt de Qatar, amfitrió de la competició que cada any reuneix els campions continentals, es va debutar amb victòria vuit anys després de la seva primera i última participació.

L'equip de l'exblaugrana Xavi va fer gala de la seva superioritat tècnica i va començar guanyant gràcies a un gol de l'algerià Baghdad Bounedjah quan s'havia disputat mitja hora de joc. Tot i així, l'Hienghène neocaledonià va aconseguir empatar el duel a l'inici de la segona part gràcies a Amy Roine, qui va haver d'esperar la revisió del VAR per certificar que la seva diana era vàlida.

xavi hernandez efe

A partir d'aquest moment, l'Al-Sadd va comptar amb infinitat d'oportunitats per tornar-se a posar per davant al marcador, però Afifi, Khoukhi i l'ex de l'Atlètic de Madrid Gabi Fernández van ser incapaços de superar el porter del campió oceànic. A la pròrroga, però, va imperar la lògica i finalment l'equip de Xavi va aconseguir dos gols vitals gràcies als xuts de Abdelkarim i Pedro Miguel.

Aquest dissabte, el conjunt qatarià es veurà les cares amb el campió de la Concacaf (Amèrica del Nord, Centreamèrica i Carib), el Rayados de Monterrey mexicà.