Hi ha restaurants on la carn està vetada. Són els vegetarians, una modalitat que cada vegada prolifera més. N'hi ha fins i tot de vegans, en els quals ja saps, ni es menja carn ni res que provingui d'un animal. Qualsevol d'aquestes dues opcions, evidentment respectables, posen el cuiner en el repte d'aconseguir grans i variats plats sense utilitzar tota aquesta infinitat de combinacions i sabors que proporcionen les carns d'animals i peixos. Complicat!

El cas d'avui és curiós. Només és vegetarià per als que som completament omnívors. A veure, si no hi ha carn ni peix, és un vegetarià, oi? Doncs no, tècnicament no.

Al 4amb5 Mujades, nom que ve del número 45 de la Rambla del Raval on es troba, combinat amb una antiga mesura agrària de l'època romana, la "mujada", els Protagonistes en majúscules són els vegetals, vestits de carn, però vegetals.

Un exercici llarg de trompe l'oeil bonics, de composicions que simulen coneguts plats de carn, però que en realitat són de vegetals. I per donar-li sabor intens a aquestes composicions, però amb un paper secundari, apareixen greixos i fons d'animal o de peix. El món al revés. Un veritable i precís contraatac dels vegetals a la carn i el peix, que a la galàxia del 4amb5 perden la guerra que tants segles porten guanyant.

Local d'aire rústic, pintat de color marró. Petit, màxim 30-35 persones, i un servei personal, que creu en aquest projecte especial, a camí entre l'alta gastronomia i el restaurant despreocupat, jove i informal que és. La carrosseria d'aquest restaurant és correcta, la diferenciació ve del motor, de la seva cuina. Perfecte per a gastrònoms que busquen noves experiències, #foodies i #instagramers amb ganes de fer fotos boniques, i perfecte per a un sopar en parella. Evitar taules grans, cal estar atent al que es menja.

Com sempre que fem menú de degustació, destacarem els plats més bons i bonics. El millor sol posar-se sempre al final, però no podem aguantar més sense explicar el millor plat de la nit: "Estofat de patata amb sípia". Res a veure amb el que t'imagines visualment, però tot, tot i tot el sabor que la teva ment pot imaginar quan somia amb aquest plat típic. Al centre del plat una massa rodona, feta amb fils de patata fregida com si fos vímet. Al voltant, banyant la composició de patata, un brou d'intens sabor fet amb calamar. Un plat que si te'l menges en un menú de degustació d'un estrella Michelin, t'aixeques per aplaudir. És un 'sí, senyor!' aquest plat.

Preciós "Tupinambo al pil pil", de salsa picant i preciosa estètica amb què es recrea un bacallà al pil pil. Sabor igual al de costum, però del bacallà només hi ha el sabor i la seva pell. El que hi ha sota la pell és tupinambo. Bonica execució, bon sabor.

Tupinambo al pil pil

No menys bonic ni bo, "Costella de be amb bledes". Mira la foto, semblen costelles de veritat...però al voltant de l'os, que sí que és veritable, el que veus no és be si no una pasta de bledes, banyada amb un fons de be. Bo. Tots els plats són un saborós joc, millor no t'aixafem la sorpresa d'experimentar-lo per primera vegada. Les postres també valen la pena, no te'ls perdis.

Costella de be amb bledes

Amanida Waldorf

Pollastre (Albergínia) Yakitori

Sobrassada de Moniato

Crema sense ou i sense llet


Al 4amb5 es fa el màxim gastronòmic. Estèticament és preciós, és innovador i el sabor és excel·lent. Algú podria pensar que no cal tanta història per obtenir sabors gairebé idèntics dels plats de sempre. Així és l'art, cal tenir ganes d'entendre-ho. No tothom està disposat a aquest tipus de jocs, però a nosaltres ens encanta poder sortir de la rutina amb tant èxit com avui. I a tu?

Puntuació
Dinar   Vins
74   70
Servei   Local
67   63
Preu   Estrelles Miguelín
45€  
Per persona: 2 entrants a compartir, 1 de principal, 1 postres i 1 copa de vi  

On és el 4amb5 Mujades?

Adreça: Rambla del Raval, 45 – 08001 Barcelona

Telèfon: +34 93 681 50 93

Horari: De dimecres a dilluns de 13:00h a 16:00h i de 20:00h a 23:30h.

Contacte: 4amb5@4amb5.com