L'aerolínia portuguesa Azores Airlines unirà Barcelona i Boston dos cops per setmana (dimecres i dissabte) a partir del pròxim 29 de març. Segons ha explicat el conseller delegat d'Azores Airlines, Paulo Menezes, aquesta nova ruta es farà amb un Airbus A 320 amb capacitat per a 165 passatgers i tindrà una escala tècnica a l'Aeroport de Joao Paulo - Illa de Sant Miguel (Azores). El preu mínim del bitllet serà de 227 euros per trajecte. També s'oferirà la possibilitat que els viatgers es passin set dies a les Azores just abans de continuar el seu trajecte sense que això suposi un increment en la tarifa del bitllet. 

Des d'un bon començament, Menezes ha volgut deixar clar que l'aposta de l'aerolínia portuguesa per Barcelona cotitzarà a l'alça en els pròxims mesos. Més concretament, es passarà de dues a tres freqüències setmanals durant l'estiu de 2018 i alhora, també s'obriran noves rutes a les ciutats canadenques de Toronto i Montreal. Aquestes dues encara sense data. El vol Barcelona-Boston serà el primer que Azores Airlines opera de forma regular des de l'aeroport de la capital catalana.  

"Una aposta d'èxit assegurat"

En conjunt, l'aerolínia portuguesa comer comercialitzarà aquest any un total de 29.000 seients des de Barcelona i s'espera que de cara a l'any vinent, quan entri en funcionament la tercera freqüència setmanal, la xifra arribi fins a les 44.000, un 58% més. Aquesta nova ruta s'afegeix a la llarga llista encapçalada per les connexions d'American Airlines amb Nova York i Miami durant tot l'any així com Filadèlfia, Charlotte i Chicago, a l'estiu. No són les úniques ja que Norwegian també unirà a partir del juny Barcelona amb Nova York, Los Angeles, San Francisco i Miami mentre que Delta Airlines i United Airlines faran el mateix amb Atlanta i Washington, respectivament. 

Per la seva banda, el secretari de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, ha remarcat que la nova ruta d'Azores Airlines és "una aposta d'èxit assegurat". Les xifres l'avalen: 1,4 milions de passatgers van volar des de Barcelona als Estats Units. La demanda no s'atura i a partir d'aquest pròxim estiu, l'Aeroport del Prat tindrà vols directes amb 10 ciutats nord-americanes. En aquest sentit, Font també ha avançat que la Generalitat està treballant actualment per connectar Barcelona amb Japó, India, Mèxic i Xile. Catalunya té una "vocació internacional de connectivitat".