El cap de pastisseria del restaurant Caelis, Eddi Arteaga, ens prepara avui un dels pastissos més exquisits i coneguts internacionalment: el pastís de formatge (també conegut com a cheesecake).

Una delicatessen que s'ha anat transformant des de l'Antiga Grècia (i la seva "participació" als primers Jocs Olímpics), passant per la introducció del formatge Philadelphia a finals del s. XIX, i fins avui, que es poden trobar grans varietats de receptes i elaboracions.

PASTIS DE FORMATGE-roberto lazaro-02

 

 

 

I si voleu saber també com es fa un frosting neutre a base de formatge Philadelphia, sucre de llustre i mantega pomada, aquí teniu l'explicació d'Eddi Arteaga:

Ingredients per al pastís de formatge (per a 14 persones):

  • 1 kg formatge Philadelphia 
  • 200 g sucre
  • 35 g farina
  • 6 rovells d'ou
  • 35 g vinagre blanc
  • 80 g nata 35%
  • 1 branca de vainilla
  • 300 g galeta Maria
  • 200 g mantega