Avui l'Òscar Manresa, de la Casa Leopoldo, mentre passejava per la Barceloneta li ha vingut la flaire marina i ha pensat: "Fem un arròs amb galeres!". La galera és un crustaci de la família dels esquíl·lids, d'un color groguenc i cos deprimit, amb el segon parell de maxil·lípedes molt desenvolupat i acabat amb un artell en forma d'ungla prensora i dentada. Tot i que la gent no ho sap, és un crustaci boníssim per fer fumet de peix amb un gust de mar espectacular.

Ingredients

Per al fumet

  • 500 g galeres

  • 2 cebes 
  • 1/2 api
  • 2 tomàquets
  • Aigua

Per a l'arròs

  • 12 galeres
  • 80 g sofregit
  • 400 g arròs bomba
Preparació
1.Primer de tot farem una bresa amb tomàquet, ceba, api i porro.
2.Ho posem tot en una paellera i hi fiquem les galeres.
3.Sofregim. Passats uns minuts, hi afegim l’aigua. Ho deixem fer xup-xup dues hores.
4.Un cop tinguem enllestit el fumet, fem un sofregit en una altra paellera: una mica de ceba, una mica d’all, una mica de tomàquet.
5.Un cop sofregit, hi afegim, primer, l’arròs i, després, el caldo de les galeres.
6.Hi posem les galeres a sobre. Preescalfem el forn a 180 graus.
7.Quan l’arròs faci xup-xup, el fiquem al forn un quart d’hora.