Les nostres pastisseres, la Patricia i la Cristina, de La Noria Bakery, avui ens porten unes postres molt enrotllades: l'espiral de canyella, un pa dolç creat a la dècada dels anys vint. Només es podia fer a cases on hi havia recursos econòmics a causa del cost dels ingredients de les espirals.
Actualment, és una especialitat en la rebosteria dels Estats Units i del nord d'Europa. A Suècia rep el nom de Kanelbulle. Són uns dolços ideals per acompanyar un bon cafè.
L'espiral de canyella consisteix en una massa llisa farcida de mantega, canyella i sucre (de vegades amb panses), que després s'enrotlla i es talla en porcions i finalment es passa pel forn. L'últim toc és la crema (en aquest cas formatge crema), el sucre glacé i una mica de llet. Són unes postres perfectes per servir calentes.
Ingredients per a 10 espirals de canyella:
- 500 ml llet tèbia
- 115 g mantega fosa
- 125 g sucre
- 5 g llevat sec de pastisseria
- 600 g + 110 g farina
- 1 culleradeta de llevat
- 2 culleradetes de sal
- 120 g mantega fosa
- 100 g sucre morè
- 2 cullerades de canyella
Per al glacé:
- 60 g formatge crema
- 200 g sucre glacé
- 40 ml llet