Les nostres pastisseres, la Patricia i la Cristina, de La Noria Bakery, avui ens porten unes postres molt enrotllades: l'espiral de canyella, un pa dolç creat a la dècada dels anys vint. Només es podia fer a cases on hi havia recursos econòmics a causa del cost dels ingredients de les espirals.

 

 

Actualment, és una especialitat en la rebosteria dels Estats Units i del nord d'Europa. A Suècia rep el nom de Kanelbulle. Són uns dolços ideals per acompanyar un bon cafè.

L'espiral de canyella consisteix en una massa llisa farcida de mantega, canyella i sucre (de vegades amb panses), que després s'enrotlla i es talla en porcions i finalment es passa pel forn. L'últim toc és la crema (en aquest cas formatge crema), el sucre glacé i una mica de llet. Són unes postres perfectes per servir calentes.

Ingredients per a 10 espirals de canyella: 

  • 500 ml llet tèbia
  • 115 g mantega fosa 
  • 125 g sucre
  • 5 g llevat sec de pastisseria
  • 600 g + 110 g farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 2 culleradetes de sal
  • 120 g mantega fosa 
  • 100 g sucre morè
  • 2 cullerades de canyella

Per al glacé:

  • 60 g formatge crema 
  • 200 g sucre glacé
  • 40 ml llet

logo noria bakery