U2 ha anunciat aquest dilluns les dates de la gira 30 aniversari del seu disc 'The Joshua Tree', amb concerts a Amèrica del Nord i Europa, des del 12 de maig a Vancouver (Canadà) fins a l'1 d'agost a Brussel·les; l'única data espanyola serà el 18 de juliol a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

Les entrades es posaran a la venda el 16 de gener (amb un màxim de sis per compra), encara que hi ha una sèrie de prevendes per a socis de U2.com a partir de l'11 de gener i fins al dia 13 (amb un màxim de 4 per compra).

La gira arrenca el 12 de maig a Vancouver i visitarà després Seattle, San Fransico, Los Angeles, Houston, Dallas, Chicago, Pittsburgh, Miami, Tampa, Philadelphia, Washington, Toronto, Boston, East Rutherford, Cleveland. A Europa, la gira comença el 8 de juliol a Londres i passarà després per Berlín, Roma, Barcelona, Dublín, París, Amsterdam i Brussel·les.

En aquesta gira, U2 interpretarà 'The Joshua Tree' en la seva totalitat en cada un dels concerts; Noel Gallagher's High Flying Birds seran els artistes convidats en les dates per Europa, mentre que The Lumineers i One Republic faran el mateix a Amèrica del Nord, segons apunta U2.com.

El grup interpretarà cançons mítiques com With Or Without You o Where The Streets Have No Name, entre d’altres cançons mítiques d’aquest àlbum. 

"Hem decidit fer aquests concerts per celebrar aquest àlbum i aquestes cançons que continuen sent tan rellevants en el moment actual, amb trastorns globals, política d'extrema dreta i alguns drets humans fonamentals en risc", explica el guitarrista The Edge.

El vocalista Bono afegeix: "Vaig tornar a escoltar The Joshua Tree recentment per primera vegada en gairebé trenta anys. És gairebé una òpera. Moltes emocions que s'asseguin estranyament corrents, l'amor, la pèrdua, els somnis trencats, buscant l'oblit, la polarització...".