Un any i mig després, Txarango va tornar aquest divendres a la nit a Barcelona i va fer vibrar el Poble Espanyol, en un concert el que va presentar el seu tercer disc El cor de la terra (Discmedi). Ho va fer en el marc del Cruïlla de Primavera, que és la primera vegada que se celebra, i que va fer el ple. De fet, per aquest concert s'havien exhaurit les entrades, des de fa temps, igual que les d'aquest dissabte al mateix lloc.

Tot i alguns problemes de so a l'inici del concert, que va anar millorant a mesura que va avançar la nit, un públic molt entregat va deixar-los en segon pla i va cantar a ple pulmó totes les cançons. Des de les cançons més noves fins a les més antigues, el públic va demostrar haver fet els deures i ja haver-se après els grans hits del nou disc, que és un cant a l'esperança i als refugiats. 

De fet, el concert va ser una crida a un món millor, que acabi amb la crisi dels refugiats, que va tenir un dels seus punts àlgids cap al final quan va sonar la cançó Obriu les portes. Però no va ser l'únic tema dedicat a aquest aquesta crisi humanitària. També així ho són Som Foc o Resiste y grita, que es va gravar amb col·laboració dels internats al camp de Vasilika, a Grècia.

De fet, el grup ha passat part d'aquest any fora dels escenaris a Grècia, on ha intentat aportar-hi el seu gra de sorra, i ja ha promès destinar el 50 % dels beneficis dels temes d'aquest àlbum a organitzacions benèfiques.

Però a més de ser un crit a aturar les injustícies, també va ser un crit a la vida i a l'alegria, farcit de bon rollto. El nou disc barreja ska i rumba, i així també va ser el concert, on el públic no va parar de ballar, de picar de mans i de saltar, en una espectacular injecció d'energia dels músics i del públic.

Txarango ja va fer la presentació d'alguns d'aquests temes a la inauguració d'Strenes, el festival de Girona, i al Viñarock de Villarrobledo. Ara, però, un cop presentat el disc sencer al Cruïlla, comença un estiu farcit de concerts, on està previst que visitin França, Holanda, Euskadi, Barcelona, Mallorca, el País Valencià, a més de diversos pobles de Catalunya. "Ens veiem a tots els pobles i places", va cridar el grup des de l'escenari al finalitzar el concert, marcant el seus orígens de músics de carrer que no volen perdre mai.