Chris Cornell, el cantant dels grups Soundgarden i Audioslave, ha mort aquest dijous a Detroit en cometre un suïcidi i penjar-se, segons ha determinat el metge forense encarregat del cas citat per diversos mitjans nord-americans. De fet, el cos de policia de Detroit ja investigava la mort de Cornell com un possible suïcidi.

Les autoritats van rebre una trucada d'emergència cap a la mitjanit procedent d'un amic de Cornell, que va anar a comprovar l'estat de l'artista a la seva habitació de l'hotel MGM Grand, de Detroit, on el va trobar inconscient al terra del bany. El cos del cantant, de 52 anys, es va trobar amb una cinta al voltant del coll, segons un portaveu del departament de policia de la ciutat.

El també vocalista de Temple of the Dog es trobava a Detroit actuant amb Soundgarden, amb qui s'havia embarcat en una gira pels Estats Units que va començar el mes d'abril passat, segons va informar el seu representant, Briam Bumbery, que va qualificar la seva mort de "sobtada i inesperada".

La família i el mànager del mort agraeixen "als seus seguidors, el continu amor i la lleialtat" que han mostrat a l'artista i els demanen "que la seva privacitat sigui respectada en aquest moment". El músic de rock alternatiu i hard rock, guanyador de dos Grammys, havia actuat la nit anterior en el Fox Theatre de Detroit, en l'estat de Michigan.

Cornell va néixer a Seattle, a l'estat de Washington, i va començar al món de la música amb 7 anys quan es va aficionar a tocar el piano. La seva carrera musical, dins de l'escena del rock, es va iniciar a Seattle en formar la banda Soundgarden el 1984, que va jugar un paper important en el moviment "grunge" dels anys noranta. El grup es va dissoldre el 1997 i en 2001 Cornell es va unir a tres exmembres de Rage Against the Machine per formar Audioslave. L'artista també va cantar el tema de la pel·lícula de James Bond "Casino Royale".