La Sala Barts acollirà , del dia 18 al 29 de gener, Mr. Snow, la leyenda continúa. Es tracta d'un espectacle de màgia dramatitzada, inspirat en l'espectacle La asombrosa historia de Mr. Snow, el gran èxit que va fer famós Antonio Díaz, el Mago Pop. En l'espectacle actual, el Mago Pop no hi actúa, però hi aporta la direcció artística i la dramaturgia. Qui desenvolupa l'espectacle és Nuel Galán, un jove il·lusionista valencià, guanyador de múltiples premis, que es proclama deixeble de Antonio Díaz, i que ha col·laborat amb ell en diverses ocasions. No es limita a encadenar números de màgia, sinó que articula tota una història basada en un guió, inspirat en Mr. Snow, el personatge del Mago Pop. Ell afirma que és normal que ell faci una actuació teatral: "un mag sempre és un actor fent el paper de mag", assegura.

Demostració

El mag Nuel Galán ha aprofitat la roda de premsa pels mitjans de comunicació per realitzar un dels números que es podran veure al seu espectacle. La companya de RNE ha quedat parada amb aquesta demostració de màgia de prop.

La història de Mr. Snow

Aquest espectacle recupera el personatge estelar del Mago Pop, Mr. Snow. Un personatge misteriós, del que es diu que supera els cent anys i que és capaç de fer tot tipus de coses impossibles. Totes, menys la que ell més desitja. El seu etern desig és veure nevar, però mai no neva allà on ell va. Nuel Galán s'interpretarà a ell mateix, alhora que, amb una màscara de làtex, farà reaparèixer a Mr Snow a la Sala Barts.

Entre la màgia de proximitat i el gran espectacle

Nuel Galán va estudiar electricitat, però no va arribar mai a exercir com a lampista. Des de nen va ser un enamorat de la màgia, i quan van obrir a sota de casa seva una botiga de màgia, s'hi va dedicar en cos i ànima. Però no va rebre cap formació específica: "La màgia no l'aprens en una escola. Harry Potter no existeix", explica. Es proclama un autèntic fan de la màgia de proximitat, i per fer-la més visible propera en un recinte gran, com la Sala Barts, recorrerà a una gran pantalla, que permetrà que tot el públic pugui veure amb detall allò que fa. Paral·lelament, amb una ajudant, oferirà alguns trucs de gran màgia.

Per a tots els públics

Nuel Galán ha afirmat que el seu espectacle és adequat per a un públic familiar, perquè no té res ofensiu per a ningú. I, malgrat tot, ha volgut deixar clar que la màgia no està destinada als nens, sinó que els adults que veuen les històries de Mr. Snow surten fascinats i intrigats pels números. La Sala Barts, que havia previst tan sols 5 sessions, n'ha programat quatre més davant l'interés del públic.

Oriol Rodríguez
La botiga de Rob Fleming 'Música de mierda'... llibre genial Oriol Rodríguez