Sílvia Pérez Cruz ha presenta avui, Vestida de nit, el que ella ha definit com "el seu disc més valent", una obra molt peculiar en què la seva veu es combina amb un quintet de corda, sense altre acompanyament. Un espectacle que va néixer amb l'objecte de fer un únic concert a Madrid, però que després de passejar per molts escenaris durant tres anys, finalment ha esdevingut un disc. Un àlbum que Sílvia Pérez Cruz ha definit com un disc molt madurat en companyia dels altres músics: Àngel Cordero (contrabaix), Joan Antoni Pich (violoncel), Elena Rey (violí), Anna Aldomà (viola) i Carlos Montfort (violí). El disc, editat per Universal Music, sortirà a la venda aquest divendres.

Silvia Perez Cruz - Sergi Alcàzar

Sense pauta

Pérez Cruz ha volgut només triar cançons familiars, cançons "amb les que em trobi com a casa", "cançons que m'enamoren molt". La cançó que dóna nom al disc porta música del seu pare i lletra de la seva mare, i la defineix com "la música de la seva família". Però també incorpora versions molt particulars d'altres cançons, des d'un vals peruà, "Mechita", fins al fado "Estranha forma de vida" de la gran Amália Rodrigues, passant per una curiosa versió de la "Lambada", definida per la mateixa cantant com "una bogeria". En l'àlbum es barregen cançons que Pérez Cruz ja havia tocat fa temps amb d'altres que ha adoptat més recentment, però fins i tot les cançons més habituals del seu repertori han estat molt treballades, amb la voluntat de fer una interpretació ben original. El disc s'ha gravat en només dos dies, gairebé com un directe. Sílvia Pérez Cruz destaca que, com que són temes que ja havien tocat anteriorment en diverses ocasions, han pogut donar espai per a la improvisació.

Silvia Perez Cruz - Sergi Alcàzar

Vestida de nit

Sílvia Pérez Cruz no havia gravat mai "Vestida de nit", tot i que és coneguda per aquesta cançó: l'havia cantat sovint i un fragment havia aparegut en una pel·lícula. Sílvia Pérez Cruz havia cantat aquesta cançó amb el seu pare a les havaneres de Cadaqués, però ha vist com ara és una melodia que es va popularitzant. Sílvia Pérez Cruz assegura que durant aquest darrer any ha viscut un període de pau, i que això l'ha ajudat a crear aquest àlbum. Un disc que ha viscut com un projecte d'aprenentatge col·lectiu, en què els membres del grup han compartit experiències. Assegura que ha aconseguit viure la música d'una forma molt diferent gràcies a aquest període de maduració.

Cita al Liceu

Sílvia Pérez Cruz actuarà el dia 17 al Gran Teatre del Liceu, amb un espectacle basat en el Vestida de nit. Pérez Cruz diu que no vol que es vegi com "un quintet de corda que l'acompanya" sinó com "6 persones que toquen juntes". Serà un dels primers concerts d'aquesta formació a Barcelona amb aquest espectacle, i després iniciaran una gira per Mallorca, Menorca, l'Uruguai...

Virtuosisme

Amb Vestida de nit, Sílvia Pérez Cruz mostra la seva maduresa. L'àlbum era una aposta molt arriscada: no era fàcil apostar per un repertori tan poc clàssic amb un quintet de corda. Però la cantant de Palafrugell ha aconseguit imposar-se en aquest difícil repte mitjançant uns magnífics arranjaments i el treball de la seva veu. Càlida i apassionada, a Vestida de nit es consolida una de les veus més originals i més sòlides de la música catalana.