TV3 no és una televisió governamental i no ho ha estat mai. Si més no, així ho veu el recent nomenat director de la televisió catalana, Vicent Sanchis, que ha defensat la independència dels mitjans públics catalans en una entrevista a Els Matins de TV3. En la conversa, el periodista i escriptor ha aprofitat per fer cinc cèntims dels seus plans per a la televisió pública.

Es defensa de les crítiques

“En aquesta casa han funcionat els equilibris i la millor mostra és que ningú ha quedat content del tot”, ha apuntat Sanchis, que s'ha mostrat com un defensor acèrrim de la independència editorial de TV3.

D'altra banda, ha demanat a tots aquells que critiquen el seu nomenament que diguin "amb quins instruments es pot exercir un control governamental". Amb tot, Sanchis ha reivindicat la seva nova posició.

La TV3 de Sanchis

Un dels grans reptes de Sanchis a TV3, tal com va explicar El Nacional i com ha comentat ell mateix, és aconseguir que TV3 tingui un públic fidel i sigui competitiva en el mercat televisiu. "La gran prioritat és l'audiència, que TV3 sigui més àgil, capaç de competir amb televisions privades", ha comentat. 

Ha assegurat que una de les seves apostes principals és l'entreteniment.

Més finançament

Sanchis s'ha compromès a apostar per una televisió pública de qualitat, i si per això cal demanar més pressupost al Govern, assegura que ho farà. "Si l'anterior director considerava que calia més pressupost per a uns projectes, jo també ho reclamaré", ha explicat.

Sanchis és conscient que existeix una manca d'inversió en la televisió pública i que, a causa d'això, hi ha formats que no han funcionat.

VICENT SANCHIS ACN
MÈDIA CIRCUS Els reptes de Vicent Sanchis al capdavant de TV3 Antoni Maria Piqué