La plataforma Salvem TV3 ja aplega dos mil voluntaris i ha multiplicat per dos els seus seguidors a Twitter en dos mesos, fins a 11.300. També s’ha organitzat internament. Ara centra la seva activitat en fer xerrades on presenten la situació econòmica complicada dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, agreujada per la reforma de l'IVA decidida pel Ministeri d'Hisenda amb caràcter retroactiu, i la manca de Govern deguda al 155. Salvem TV3 la van fundar tres universitaris del Berguedà. Alba Travé, estudiant de Traducció i Interpretació, és qui en va tenir la primera iniciativa.

Com va ser el minut u de Salvem TV3?
Veia informacions als mitjans i comentaris a les xarxes socials sobre la situació difícil de TV3, i també les crtítiques, com que ens adoctrinava... Vaig pensar que m’hi havia d’implicar. Li vaig dir a dos amics, vaig obrir el compte de Twitter i... s’hi va apuntar una barbaritat de gent en molt poc temps! Sis mil persones en una setmana. La idea principal era recollir idees entre la gent per ajudar a sostenir TV3.

Sou com una mena de braç independentista en suport de TV3?
No! Volem ser neutrals políticament. Mira, al cap de dos dies de crear el compte de Twitter, només dos dies, un digital de Madrid [era OK Diario] ja ens va dedicar una peça on deien que l’independentisme s’organitzava per salvar TV3 de la fallida amb donacions... Deien unes coses... Salvem TV3 és un compte totalment apolític. Quan la vaig crear no em vaig posar en contacte amb ningú de cap entitat de cap mena, perquè no vull que se’ns polititzi.

Però la majoria dels seguidors i voluntaris deuen venir més aviat d’entorns sobiranistes.
La idea és que s’hi afegeixi qualsevol a qui agradi TV3, sigui o no sobiranista, en favor de la televisió pública de qualitat, perquè no podem perdre aquest actiu, tan important, sobretot per la llengua. Hem procurat que les xerrades no s’organitzin amb cap entitat sobiranista... sinó via qualsevol altra entitat, com a Vilassar, que la va organitzar La Massa Centre de Cultura. No cal ser sobiranista per veure TV3, i molta gent que no ho és la veu perquè els hi agraden els informatius o altres programes.

Segur que n’hi ha.
Esclar. A la xerrada de Santa Maria de Palautordera es va aixecar una noia dient que era de Madrid, que feia un any que havia arribat. Ens va explicar que tenia fills i li agradava molt TV3. Parlava molt bé el català. Ens va dir: Jo he de posar TV3 perquè tinc fills petits. Què els hi poso, sinó, a la tarda? El Sálvame de Telecinco? A TV3 hi fan contingut de qualitat”. Amb aquestes xerrades estem agafant més musculatura i més perfil de plataforma de suport, diguem-ne, moral, als que fan TV3.

I les idees que recullen a la web per ajudar TV3?
Això ha quedat una mica... parat. A curt termini ens centrarem en les xerrades i en crear consciència de la situació. Els voluntaris també posen parades on s’informa la gent, es distribueix marxandatge... Hem organitzat els voluntaris via canals de missatgeria. Cada comarca té el seu i també un portaveu, que s’encarrega de centralitzar les iniciatives i mantenir el contacte amb nosaltres. Hem crescut molt als dos Vallès, al Maresme, al Barcelonès, al Bages, a la Cerdanya, al Solsonès...

Com ha caigut la idea a TV3, a la direcció, al comitè d’empresa?
No estem de part de ningú. Ni de direcció ni del comitè. No volem entrar en la política ni en la gestió de la Corporació. No som professionals. Som usuaris de TV3 que hem posat en marxa una iniciativa ciutadana en suport a TV3 i tot el que representa. Jo he crescut amb TV3. Em molesta que ens posin en bàndols. Nosaltres som responsables de la nostra iniciativa i fem suport a TV3, a Catalunya Ràdio... donem oportunitat a la gent que hi digui la seva.