Tret de sortida a un nou Saló de l'Ensenyament amb importants novetats, especialment pel que fa a les professions relacionades amb les noves tecnologies. El big data, la geolocalització, les aplicacions mòbils, entre altres àmbits emergents, han guanyat terreny a les professions tradicionals i així s'ha pogut constatar en l'edició d'aquest any.

Les noves professions generades en l'entorn digital s'han presentat a Futura, un Saló de Màsters i Postgraus, que se celebrarà els dies 24 i 25 de març, en paral·lel amb el Saló de l'Ensenyament.

Les noves professions

Futura s'adapta a la demanda creixent de perfils amb competències digitals. En aquest sentit, la Universitat Autònoma de Barcelona aprofundeix en les possibilitats que ofereixen les aplicacions mòbils en el camp de la geolocalització amb el Màster en Geoinformació, que compta amb dues especialitats: el desenvolupament de geoaplicacions en l'àmbit de les smart cities i la gestió de la geoinformació.

Per la seva part, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posa el focus en els mitjans de transport del futur amb el nou Màster en Enginyeria de Sistemes Aeris No Tripulats, és a dir, relacionat amb els drons. Els estudis oferiran una formació especialitzada, focalitzada en els aspectes legals i econòmics d'un negoci ara mateix en creixement.

Un altre dels àmbits que genera més demanda entre els estudiants i de retruc un increment dels itineraris formatius dels centres és el big data, és a dir, la gestió i l'anàlisi de les dades generades sobretot a partir de les aplicacions mòbils. Per això, dues facultats vinculades a la Universitat Ramon Llull presentaran a Futura dos màsters en aquest àmbit.

175 expositors

Del 22 al 26 de març, el palau 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acull una nova edició del Saló de l'Ensenyament amb 175 expositors. L'edició d'aquest any reforça el paper dels idiomes i les noves tecnologies en l'àmbit de l'educació, molt enfocat a les professions emergents.