La tardor ve repleta de novetats infantils i juvenils. Per això s'ha preparat un tastet de quatre textes molt especials, i ben diferents: Max i els superherois, de Rocio Bonilla i Oriol Malet (Ànimallibres); El llibre de les preguntes, de Flavia Company i Romina Martí (Cruïlla); Els enigmes de la Verbi i el Mod, de Màrius Serra (Rosa dels Vents); i La cocina de Peter Pan, de Christian Escrivà. Quatre textos molt recomanables per a que els nens els llegeixin i, sobretot, per compartir-los amb  ells.

Superherois

Rocio Bonilla i Oriol Malet, a Max i els superherois, ofereixen un llibre molt especial en què rescaten tècniques i imatges del còmic de superherois i donen la volta al seu missatge. El Max, com tants i tants nens, està fascinat pel món dels superherois, i el seu heroi favorit és la Megapower, que pot desactivar bombes, domina els animals, ajuda als que necessiten suport i té capacitat d'ultravisió. Però el més important és que Max coneix a la Meganpower... Una història tendra i divertida, magníficament il·lustrada, idònia per als nens que comencen a llegir.

Més preguntes que respostes

L'escriptora Flavia Company i la il·lustradora Romina Martí presenten, a El llibre de les preguntes, una proposta ben interessant, orientada a fer pensar, i a provocar la discussió. Es tracta d'uns sèrie de qüestions aparentment anodines, però que poden generar molt de debat: "Què és millor, el Sol o la Lluna?", "Què és millor, un diamant o un entrepà?" o "Què és millor, un vaixell o un avió?". Barrejades amb aquestes hi ha preguntes molt més complexes: "Què és millor, descobrir un altre planeta o que ens descobreixin els d'un altre planeta?" "Què és millor, somriure o cridar?" o fins i tot, "Què és millor, igual o diferent?". La majoria d'aquestes preguntes van acompanyades d'una il·lustració de Romina Martí, i unes poques incorporen també una petita història. Un llibre magnífic per obrir la discussió amb nens de sis a deu anys i ajudar-los a pensar (alhora que ens obliguem a pensar nosaltres).

Enigmes

Màrius Serra ens presenta el darrer dels seus llibres de jocs de paraules: Els enigmes de la Verbi i el Mod, amb il·lustracions de David Parcerisa i Ungé (editorial Rosa dels Vents). Es tracta d'un repte encaminat a endevinar mots, pensat per a jugar en família. Es planteja gairebé com un joc de telèfon mòbil, en què els dos participants, o els equips participants, es plantegen reptes mútuament. No són reptes extremadament difícils, però a vegades és difícil caure-hi. Un entreteniment agradable per jugar en grup.

Cuina per a nens

Chritian Escribà, el mestre pastisser de la Pastisseria Escribà presenta, a La cuina de Peter Pan (Columna en català i Planeta Gastro en castellà) un magnífic receptari pensat per a elaborar un conjunt de postres entre nens i adults. Les receptes estan clarament classificades. N'hi ha de diferents nivells. Les receptes per a aprenents són extremadament simples; estan pensades per a que qualsevol, amb una mica de paciència i uns mínims coneixements de cuina, pugui fer-les. Així podrem aconseguir panellets, merengues o massapà. Però hi ha també receptes més elaborades, per a "oficials de primera", com la crema anglesa de vainilla, o fins i tot hi ha combinacions prou difícils, com el mousse de cireres, només aptes per a "mestres pastissers". Es tracta d'un llibre molt treballat, amb instruccions molt clares, il·lustracions per al públic infantil, i una tria de pastissos molt atractius per a infants. Una obra idònia per a disfrutar-la en família, en aquelles llars en què adults i nens són aficionats a la rebosteria.