Quin pot ser el somni d'una vaca que duen a l'escorxador? Òbviament, escapar... Però on pot escapar una vaca sense perill de ser sacrificada? A l'Índia, òbviament... La huida de Peggy Sue és un llibre infantil amb text i il·lustracions de Federico Delicado que ens remet a una esbojarrada fugida d'una nena i una vaca a la recerca de la llibertat. Una fugida cap a l'Índia, evidentment.

Peggy Sue Federico Delicado 4

Als nens els solen agradar les vaques. A aquest llibre hi ha dibuixos de vaques, molts... Als nens els solen agradar les motos. Aquí hi veuran motos. Als nens els solen agradar els tractors. Aquí hi trobaran un tractor. Als nens els solen agradar els vaixells. Aquí els espera un vaixell. Però no són trens, motos, vaques i vaixells corrents i normals. El delicat traç de Delicado converteix aquests dibuixos en petites obres d'art, que reflecteixen autèntics universos fascinants.

Peggy Sue Federico Delicado 17

La protagonista d'aquest conte és una nena, però una nena molt especial, amb aire de Jack Kerouac a Els pòtols místics. La seva amiga, la Peggy Sue, és una vaca ben especial, que puja de paquet a una moto i fa de cambrera a un restaurant vegà per guanyar-se uns quants diners. Un parell de personatges absolutament fascinants que emprenen una fugida d'un univers que els resulta opressiu cap a un destí incert.

Peggy Sue Federico Delicado 16

La huida de Peggy Sue és un llibre infantil atípic, un esbojarrat viatge absolutament surrealista que condueix al lector per un univers màgic, simpàtic i fascinant. Un llibre que enganxa tant als nens com als adults i que demostra que la literatura infantil pot ser, no només educativa, sinó també captivadora. Fins i tot per als adults.