El vocalista de Soundgarden i Audioslave, Chris Cornell, ha mort aquesta nit als 52 anys d'edat per causes encara desconegudes. La mort sobtada del cantant ha caigut com una gerra d'aigua freda al món de la música, pel seu caràcter inesperat i sobtat. De fet, ahir mateix Cornell va tocar en un concert de Soundgarden. Un dels últims temes del conegut cantant, amb especial reconeixement, va ser Nearly Forgot My Broken Heart.

Una icona del grunge

Cornell va crear el 1984 el grup Soundgarden, referent del rock grunge, juntament amb guitarrista Kim Thayil i el baixista Hiro Yamamoto. El grup va créixer ràpidament i va aconseguir especial reconeixement el 1991, quan va treure el seu tercer disc, Badmotorfinger, amb temes com "Outshined" i "Jesus Christ Pose". Tan sols tres anys més tard, amb el disc Superunknown, va ser nominat al Grammy al Millor Disc de Rock el 1995. Dos anys després, les tensions al si del grup van provocar la separació de Soundgarden, la qual cosa va portar Cornell a fer el seu propi camí en solitari.

El 2001, es va unir a Audioslave, que comptava amb els membres de l'antic grup Rage Against the Machine. La banda va produir tres discos en sis anys i finalment es va separar el 2007.

En el seu segon disc en solitari, de 2007, incloïa el tema You Know My Name, que es va incloure a la banda sonora de la pel·lícula Casino Royale. A Cornell se li recorda també per cançons com Black Hole Sun, amb el grup Soundgarden, o Like a Stone, d'Audioslave.