Una de les protagonistes de la nit dels Globus d'Or va ser l'actriu Meryl Streep, que va pronunciar un emocionant, serè i combatiu discurs. "Tots els que som en aquesta sala pertanyem a dos dels sectors més vilipendiats, estrangers i premsa", va començar amb energia la protagonista de "Memòries de l'Àfrica" (1985) en un discurs marcat de principi a fi per la crítica a Donald Trump i que va fer furor a les xarxes socials.

Streep va enaltir el cosmopolitisme del cinema, repassant ràpidament alguns actors nascuts fora dels EUA, i va agregar que "Hollywood està ple d'estrangers, de forasters." "L'única feina d'un actor és treure a la llum la vida de persones diferents (...) Si expulsen els estrangers només veurem futbol i arts marcials", va assegurar la intèrpret, que va afegir que "la falta de respecte provoca més manca de respecte i la violència convida la violència".

Streep també va advocar per la necessitat d'un periodisme fort i independent: "Necessitem que la premsa defensi i tregui a la llum totes les històries, que facin que els poderosos responguin dels seus actes. Tots hem de donar suport als nostres periodistes perquè els necessitarem".

La carismàtica actriu, que ha rebut avui el premi honorífic Cecil B. DeMille a tota la seva carrera, no va ser l'única que va criticar el president electe. També Jimmy Fallon, com a mestre de cerimònies, va assegurar que "aquests són els Globus d'Or, un dels pocs llocs que queden als Estats Units que encara respecten el vot popular", en un dels seus pocs dards dirigits a Trump, que va comparar, sense esmentar expressament, amb el malvat rei Joffrey de "Joc de trons".

També l'actor Hugh Laurie, premiat per 'L'Infiltrat', va ser un dels artistes més crítics amb Trump. Laurie va dir que aquests potser serien els últims Globus d'Or no per ser "pessimista" sinó perquè l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, que organitza els premis, conté en nom seu les paraules "Hollywood", "premsa" i "estranger", una irònica al·lusió de l'actor als polèmics missatges de Trump.