La informació que el futbolista del club mexicà Atlas, Rafa Márquez, ha estat sancionat pels Estats Units per la seva relació amb un narcotraficant (cosa que el central ha desmentit) l’han il·lustrat a 20 Minutos amb una foto de Márquez vestit del Barça, club que va deixar el 2010, fa set anys set. Feia mal a la vista:

Els tuitaires s’hi han tirat a sobre, esclar. Com sol passar entre futbolerus, es comença a discutir sobre el cas concret i la picabaralla esdevé inexorablement una colossal batussa sobre les famílies dels que hi intervenen, etcètera. La paciència i la mesura no són allò que destaca més en aquests fòrums.

El diari, en el seguiment de la informació, ja no hi ha tornat i publica una fotografia del central mexicà vestit de carrer:

Aquest tracte al Barça és una inèrcia que potser (encara) no és pot qualificar com un patró de conducta. No ha estat com el cas de Cristiano Ronaldo, que mai va aparèixer vestit del Reial Madrid, on encara juga, a les notícies sobre l’acusació i judici per haver defraudat 14,7 milions d’euros a Hisenda. Cristiano sempre apareix amb la samarreta de Portugal o vestit de carrer. Consti que 20 Minutos va ser una de les poques excepcions, almenys en una de les seves notes sobre Ronaldo.

Aquestes errades es produeixen per dos motius: incompetència o mala voluntat. La bona gent tendeix a pensar que són una badada. Segurament és així, encara que sigui el resultat de triar aquella foto. Entre tantes de Rafael Márquez... aquella amb la samarreta del Barça.

Ara bé, si han passat gairebé 24 hores de la publicació de la piulada, t’han avisat desenes de persones i no corregeixes l'errada, la incompetència va evolucionant cap a la mala voluntat. O es queda en obstinació, que n’és una variant molt llatina. Sostenella y no enmendalla. El diari ha corregit la foto a la seva web, però queda encara a les xarxes socials, per on roda i roda. Si a més a més resulta que el diari té estómac per a repiular un dels tuits que se'n foten... D'això com se'n diu? Deu ser que els tuits els carrega el dimoni.